USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Надали розвіддані: США переконали Європу в підготовці Росії до вторгнення в Україну

6 Грудня 2021 12:52
Після надання розвідувальної інформації США вдалося переконати європейські країни в тому, що Росія готує вторгнення в Україну.

Про це повідомило видання «Financial Times», пише «Інтерфакс-Україна».

«Тижні безперервної дипломатичної взаємодії США з європейськими урядами, підкріплені обміном розвідданими, допомогли переконати деякі раніше скептично налаштовані столиці, включно з Берліном, у тому, що Кремль незабаром може ввести свої війська в Україну», – йдеться у статті.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на джерело та видання The Washington Post, повідомляли, що американська розвідка виявила, що Кремль планує наступ на Україну вже на початку 2022 року на декількох фронтах. Вже на початку наступного року Росія може застосувати 175 тисяч військовослужбовців. У документі американської розвідки, отриманому The Washington Post, який включає супутникові фотографії, видно, що російські війська зосереджуються у чотирьох місцях. Згідно з документом, наразі розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки і артилерія, що знову прибули на місце дислокації.

Читати ще: Мапа повномасштабного вторгнення Росії: чи наважиться Путін реалізувати план, який злили ЗМІ

Як повідомив агентству працівник адміністрації на умовах анонімності, дані про такі терміни «були отримані розвідслужбами США», до того ж «половина російського персоналу вже розгорнута поблизу кордону з Україною». Він додав, що «плани передбачають переміщення 100 батальйонних тактичних груп разом із бронетехнікою, артилерією та обладнанням».

Financial Times зазначає, що звіти американської розвідки були передані членам НАТО та Євросоюзу дипломатичними каналами. Кількість матеріалів і деталей, якими поділилися інші 29 союзників з НАТО, була оцінена одним із джерел з офіційних осіб як «всеосяжна».

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія стягнула понад 94 тисячі військових до кордонів України та окупованих територій. Українська сторона розглядає можливість нового нападу Росії, який, найімовірніше, може припасти на кінець січня.

А генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що значна, незвичайна концентрація сил Росії на кордоні викликає тривогу, оскільки вона супроводжується посиленою риторикою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 6 Грудня 2021 13:01
По сбитому Боингу данные не передали, а тут - как на подносе
ботоксШМЯК до Анонім Показати IP 6 Грудня 2021 14:10
І по боїнгу передали, ти просто ще не вкурсі, ватка. А суд в Гаазі вже в курсах, і ботоксна моль в курсі. Да, твій господар вкурсі, і саме тому в педерації прийняли закон, що на них (мордорців) не поширюється дія міжнародного законодавства і суді. Так що все передали!
Аноним до ботоксШМЯК Показати IP 6 Грудня 2021 23:33
Господарів багато, твій то хто?))
китай Показати IP 6 Грудня 2021 13:04
Штаты прям из шкуры лезут, чтоб устроить здесь бойню, чтоб россия влезла и больше по миру им не мешала "преподавать" демократию: каждый день по 10 раз об этом пишут
236 до китай Показати IP 6 Грудня 2021 13:39
Забирайся геть з Українського сайту!
Ігор луцький до китай Показати IP 6 Грудня 2021 13:39
А ви подивіться за унітазом.Там може бути агент держдепу.
ботоксШМЯК до китай Показати IP 6 Грудня 2021 14:08
Гібридну війну організувала паРашка, танки, зброя, матеріальне забезпечення теж з паРашки, буряти і якути на танках теж з педерації, ВІЙСКА ПО ВСІХ КОРДОНАХ УКРАЇНИ, теж з паРашки... А де тут США, довбню ?
Корінний лучанин до ботоксШМЯК Показати IP 6 Грудня 2021 15:48
Кліника
ботоксШМЯК до Корінний лучанин Показати IP 6 Грудня 2021 17:30
Я завжди казав, що ти з дурки пишеш, тут безсумнівно.
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 6 Грудня 2021 17:31
А по суті в тебе 0, 00%. Тому просто ПНХ шкура.
Аха до ботоксШМЯК Показати IP 6 Грудня 2021 23:36
Майдан, довбню, поцікався, як робляться кольорові революції!
Клава Показати IP 6 Грудня 2021 14:27
дивує позиція "скептичного" Берліна: прохання України про продаж зброї він проігнорував, тому що не продає зброю сторонам конфлікту.. то ж якого біса Берлін брався вирішити цей конфлікт взагалі, чи Меркель вирішила таким чином засвітитись на світовій арені.
Климкин Показати IP 6 Грудня 2021 14:48
Чем больше шуму, тем меньше толку
Історик Ґена Показати IP 6 Грудня 2021 15:44
Дві світові війни почались через заторможену реакцію європейських країн,
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2021 16:22
Мене турбує, що це за такі дані розвідки, що вони доступні журналістам? Європейські країни хіба не мають супутників, щоб відслідковувати переміщення військ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus