USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Офлайн-навчання на Волині призупинили до 14 жовтня, – голова ОВА

10 Жовтня 2022 14:53
Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко в новому відеозверненні до мешканців регіону закликав зробити всіх запаси води, ліків, зарядити портативні засоби та не нехтувати оповіщеннями про повітряну тривогу. Також він повідомив, що в усіх навчальних закладах області припинено освітній процес в режимі офлайн мінімум до 14 жовтня.

«Сьогоднішній масовий ракетний обстріл України спричинив чимало руйнувань критичної інфраструктури в нашій державі. Найгірше – знову постраждало мирне населення.

Влада робить усе можливе, аби найшвидше все відновити. Але ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій, адже це може повторитися.

Звертаюся до волинян: підготуйте запаси води, ліків і портативні зарядні пристрої. Не нехтуйте сигналами про повітряну тривогу та завжди йдіть в укриття. Залишайтеся спокійними та сміливими. Україна переможе!» – сказав голова ОВА.

Читати ще: Запаси води в Луцьку є, але незайве запастися додатково, – мер Поліщук

Він повідомив, що всі навчальні заклади припиняють освітній процес в очному режимі мінімум до 14 жовтня. Навчання можливе лише в дистанційному режимі.

«Влада області всіх рівнів – на робочих місцях і робить усе, аби не допустити критичних наслідків. Однак виключати такого не можна. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації», – наголосив Юрій Погуляйко.
Читати ще: На Волині призупинили навчання у школах та садочках через масований ракетний удар

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ поділилися інформацією щодо масованого терору мирних міст України, який Росія розпочала вранці 10 жовтня. Ударів по території нашої країни завдавали з акваторій Каспійського моря і Нижнього Новгорода. Загалом було випущено 83 ракети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Андрій Показати IP 10 Жовтня 2022 14:52
Офлайн зупинили а ОНЛАЙН не почали... вірніше почали але тільки не в "чудовому" луцьку пане Міський голово пане керівник управління Бондаре повітряна тривога закінчилась до початку 2 зміни чому не почалось онлайн навчання??? де ваша підготовка та готовнісь? Зокрема в вашій показовій 27 школі. ??? За що кошти отримуєте Ви та ваші вчителі чи ваша підготовка до онлай це надати побільше домашніх....??? то інтернету нема то у вчителя англійської щось трапилось дістали вже Ви з своїм управлінням освіти!!!!
Олег до Андрій Показати IP 10 Жовтня 2022 15:50
І не кажіть, але вони скажуть та, що Ви хочете зараз війна!!!! Так війна тому дітей потрібно чимось відволікти заспокоїти а не закритись в своїх кабінетах і проводити нараду за нарадою !!! Де ваші плани на випадок таких ситуацій?
Мама2 до Олег Показати IP 10 Жовтня 2022 23:23
А знаєте я думаю сьогодні діти пережили стрес і тому один день без навчання катастрофи не зробить. А ви вже рахуєте вчительську зарплату. І ні, я не вчитель. Я просто мама, яка любить свою дитину і зараз мені найголовніше її психологічне здоров’я , а не навчання. І вона б точно на уроках не заспокоїлась . І ще я за дистанційне навчання до кінця війни. Бо нашу школу постійно мінують. Діти на вулиці стоять, а все холодніше стає. В той же час дома б навчались. Бо через сидіння в підвалі сирому під час тривоги моя донька вже вдруге захворіла і толку з того навчання. Бо якщо тривога починається до уроків, я змушена сидіти і чекати вдома з дитиною( живемо за містом і заводжу сама дитину). І я не одна така. Тому моя робота в той день летить коту під хвіст. А комусь треба відпрошуватись. Бо коли тривога під час їжі в столовій, то діти лишаються голодними. Як на мене , то з дистанційного більше толку. А ніж з тої шарпанини і нервів на офлайн навчанні.
Андрій до Мама2 Показати IP 11 Жовтня 2022 09:24
Звичайно стрес отримали діти, батьки але найбільший напевно вчителі та управління освіти. Шановні коли у вас щось болить ви біжете до ПРОФЕСІОНАЛА лікаря... коли діти отримують стрес ними МАЮТЬ ЗАЙМАТИСЬ СПЕЦІАЛЬНО НАВЧЕНІ, підготовленні люди ЦЕ ВЧИТЕЛЬ!!! а не кинути їх ... Управління звітується що постійно щось робить готується до таких ситуацій а на виході ПШИК!!!
Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2022 17:28
Хто і чому дав вказівку не віддавати батькам дітей з садочків?!!! Тим хто мав змогу забрати. Чим керувалися, якою логікою?
Ірина до Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2022 18:24
А чому Вам повинні були їх віддавати? Ви коли віддавали їх в школу думали про те, що в країні війна і кожен день можливе бомбардування? Мабуть ні. Або Вам пофіг. То вже не думайте до кінця. За Вас подумає держава. А подбають про Ваших дітей суперпідвали(вибачте, бомбосховища). І супервчителі, які пройшли суперкурси. А Ви далі займайтеся своїми справами, поки Вам діти вдома не заважають...
Лучанин до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 20:17
Слухайте Ви, пані, крім дітей яких я дуже люблю, в мене ще є робота і в дружини також і доволі важлива для нашого народу.. і якби всі сиділи дома так як Ви, або в Польщі то війну би вже програли.. немає слів! Курка...
Ірина до Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2022 21:03
По-перше, я Вам не хамила. По-друге, якщо Ваша дружина курка, то не варто думати, що всі кругом кури. По-утретє, чому Ви вирішили, що я сиджу вдома і Ваша робота важливіша за мою? Я вважаю, що 100% більше роблю для прискорення перемоги, ніж Ви разом з дружиною. Про свого чоловіка взагалі мовчу. Якщо Вам розуму і слів не вистачає на діалог без хамства і навішування ярликів, то читайте, що розумні люди пишуть і вчіться. . Поки не було інтернету тільки родичі знали, що він д...л. Це напевно про Вас.Мені Вас шкода.
Лучанин до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 22:50
Я Вам не хамив і не старався образити, просто читаючи ваші судження і бачучи поведінку цих птахів - по моєму один в один)). А ви образили всіх батьків які водять своїх дітей в школу і садочки, своїми судженнями..
Ірина до Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2022 23:13
Курка- це не образа? А ну якщо ви звертаєтесь до своєї дружини чи доньки так і вони вас люблять та поважають при цьому, то я певно чогось не розумію…
Ірина до Лучанин Показати IP 11 Жовтня 2022 08:04
Мені здається, що я не образила батьків, які змушені були віддати дітей в садочки чи школи, бо їх поставили в такі умови, дякуючи таким недалеким людям, як ви, які далі ніж за півгодини нічого не бачать або діти для них тягар. Ви хлопали в долоні, коли з'явилась можливість спихнути дітей в школи, не думаючи, як тим дітям і хто про них подбає. Тож тепер не стогніть, гидко на вас дивитися.
Мама до Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2022 22:48
Дуже схожа манера написання того лучанина, який кричав про офлайн навчання та лінивих домогосподарок з багатих прилуцьких шкіл, які нічого не роблять. Вам тепер дитину не віддали під час тривоги? А ви думали їх не буде? Чи війна не закінчилась? Чи прольотів не буде? Чи сусід подобрішав? Чи ви правил не читали, як віддавали дитину під чужу відповідальність у війну? Ви тільки й ображати вмієте .
Олег до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 20:33
Ви з бункера пишете чи виїхали? Агов??
Ірина до Олег Показати IP 11 Жовтня 2022 04:46
Алєг ти шо плачеш?
Ірина до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 22:32
А вони не думали. Думали аби стихнути дітей. Страшно уявити навіть ситуацію , якби всі діти сьогодні були вже в школі. Уявляєте паніку. Та меншість батьків , яка була проти виходу офлайн тепер заручники ситуаціі. Бо якщо до 1 вересня ще був вибір- можна було приватну онлайн школу вибрати, або ж обіцяли дистанційне, то тепер всі мають водити дітей до школи. Ніхто з вчителів не хоче працювати офлайн і онлайн одночасно. За це не платять. Більше того , наприклад, в нашій школі вже й бомбосховища не треба. Просто якийсь холодний коридорчик( правило двох стін). Безсмертні!!! Дистанційне має бути до перемоги України!!!
Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 17:32
Треба було починати те навчання офлайн? Розумію, що є батьки, яким своїх дітей не шкода. Але ж пане Погуляйко, невже ви не знали, що це ще не кінець? Чи побілені стіни і пофарбовані лавки в підвалах, названі бомбосховищами, за ..... грошей варті того, щоб ризикувати найціннішим?
Макар до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 18:48
У вас певно нема дітей як будуть зрозумієте різницю між онлайн та офлайн
Ірина до Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 20:26
У мене є діти. Двоє. Розумію, що Ви хочете сказати, але від ходіння в школу знання не з'являються. Якщо є в дитини бажання, вона буде вчитися і онлайн. Інше питання - безвідповідальність деяких вчителів. І скажу вже зовсім відверто, серед вчителів є мало справжніх професіоналів. На жаль. Тому різниці по факту немає. А якщо Ваші діти від процесу ходіння в школу отримують знання, а онлайн вчитися не можуть, то питання до дітей, а не до процесу.
Мама до Ірина Показати IP 10 Жовтня 2022 22:41
Згідна на всі 100%. А ще батьки ліниві. Легше спихнути дітей в школу і перекласти всю відповідальність на вчителів. В мене теж діти. При чому з великою різницею. І старший вже пройшов навчання онлайн, вступив у ВУЗ . Але це не завадило йому себе знайти . Вчиться і працює дистанційно. Гарно заробляє. Тому аби було бажання. І однозначно мені будо б спокійніше аби менший син теж вчився дистанційно. Головне зараз безпека дітей. І війна ж маєм надію не назавжди
Макар до Мама Показати IP 10 Жовтня 2022 23:08
Це Ваше містечкове судження (думаю ви вчителька" що батьки повинні працювати більше ніж вчителі які за це отримують заробітну плату... скажу вам пані вчителько , що скоро Вас чекає непреємність непреємність часткового повернення учнів з шкіл польщі, італії і.т.п ДЕ ВЧИТЕЛЬ ВИКОНУЄ СВОЮ РОБОТУ А НЕ ПЕРЕКЛАДАЄ ЇЇ НА БАТЬКІВ!!!! правильна організація процесу це називається і директор там не пугало а МЕНЕДЖЕР!!!
Мама до Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 23:28
Розчарую вас- не вчителька. Ніколи навіть не хотіла нею бути. Просто ніколи не рахую чужу зарплату і не перекладаю свою материнську відповідальність за виховання своєї дитини
Мама до Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 23:31
І хто сказав повністю перекладати на батьків? Є батьки просто які спитають дітей. Агов!!! На вулиці війна!!! Ми говорим за безпеку дітей, і повірте в нас є школи в Луцьку де прекрасне дистанційне навчання . Але там до процесу навчання відповідально відносяться і батьки, і вчителі , і діти
Ірина до Макар Показати IP 11 Жовтня 2022 08:16
Вам офлайн навчання явно не допомогло, в тексті стільки помилок, що боляче читати. Я думаю, що після повернення цих дітей з Польщі чи Італії (назви країн пишуться з великої літери) ніхто не здивується. Рівень і відношення до дітей справді інше, але якщодитина не хоче вчитися, ніхто її за вуха тягнути не буде(за словами знайомих, які знаходяться за кордоном).
Макар до Ірина Показати IP 11 Жовтня 2022 13:20
Звичайно на відміну від Вас пишу на маленькому смартфоні і не маю не маю змоги/часу писати на ПК купленому за батьківські кошти, щодо моїх прогріхів в мові визнаю як і визнаю, що вони були здійснені через таку вчителицю як Ви якій було байдуже до учнів (проте можливо це і на краще бо тоді я б не заглибився в математику в те, що зараз мені приносить задоволення та кошти) та мова не про це мова про людей які апелюють до війни і не виконують свої прямі обовязки... уявіть як солдат теж буде писати такі ж відмазки....?
Ірина до Макар Показати IP 11 Жовтня 2022 15:18
І я вчителька??? Це у Вас якась психічна травма? Ні, я не вчителька. І пишу не на ПК, а на смартфоні. Який, до речі, сама купила за свої кошти. І математику я знаю не гірше, ніж пишу. Я закінчила гімназію і дякую вчителям за науку. Не всім, звичайно. Зовсім загнала Вас в комплекси. Вибачайте. Люди, апеляція, війна, обов'язки, солдат... Ви ще про школи і садочки, чи вже про стоматполіклініку??? Ви що курите???
Ірині до Ірина Показати IP 11 Жовтня 2022 16:40
Похмеляйтесь - типова інстаграм самка
Макар до Ірина Показати IP 11 Жовтня 2022 16:47
Пані Ірино все буде добре війна закінчиться всі тупі батьки стануть розумними (ну крім мене звичайно), будуть більше прислухатися до тільки вашої правильної думки, будуть входити в ваше положення без необхідності вам входження в їхнє, знайдете ви чоловіка :)
Ірина до Макар Показати IP 11 Жовтня 2022 19:05
Чоловіка я маю(думаю, що Ви також). І двоє чудових діток. Знову Ви промахнулись. Покажіться лікарю, у Вас явно проблеми з психікою. Вам дуже хочеться, щоб у опонентів було все так погано, як у Вас.
Мама до Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 22:34
От чесно скажіть, ваше покоління виросло без онлайн - всі успішні, розумні? Хто не хоче вчитись тому й школа не допоможе.
Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 23:02
В місті достатньо фахових стоматологій + в обласній лікарні є щелепо лицеве відділення + є ще обласна стоматполіклніка навпроти північного, тому сенсу тримати міську стоматполіклініку з таким роздутим штатом та вкидати туди величезні бютжетні кошти і щей потім "труситись" з усілякими аудитами чи не заховав лікар "шоколадку" від пацієнта точно нема ніякого сенсу! В приватних ціни +- такі самі і вони щей до тогож на НАПОВНЮЮТЬ МІСЬКИЙ БЮТЖЕТ і нічого не прсять взамін.... Так є певна категорія соціально вразливих людей яким потрібно допомогти тому як на мене потрібно лишити кілька лікарів на лікування та протезування і послуги цій категорії людей потрібно надавати БЕЗОПЛАТНО... звіт показує, що якщо забрати адміністративні витрати і інші розпилення то ми можемо надати нашим соціально вразливим категоріям БЕЗОПЛАТНУ -якісну послугу... топу депутати ДУМАЙТЕ!!!!
Мама до Макар Показати IP 10 Жовтня 2022 23:34
Хв!!! То ви скрізь встигаєте, навіть за стоматологію не туди написали. Такий зайнятий. Може б краще з дитиною уроки повчили ? А так віддали в школу і часу багато ж писати
Макар до Мама Показати IP 11 Жовтня 2022 09:32
Вчителько йди займатися дітьми а не коменти строчеш.... ти за це мої гроші як платника податків отримуєш... чи думаєш чим тупіші будуть тим більше потім на репетиторстві заробиш?
Мама до Макар Показати IP 11 Жовтня 2022 11:06
Я не вчителька, а адекватна мама, яка хвилюється перш за все за безпеку дітей. Ще раз повторюю . І діти у мене просто від природи розумні та відповідальні. І з вчителями нам пощастило - дистанційне було прекрасне. А через таких як ви , тепер тільки якась шарпанина . І ви дуже податків багато платите напевно, раз стільки маєте часу сидіти відписувати жінкам. І ще раз кажу- ніхто не проти офлайн навчання, але коли буде мир, коли буде безпечно!!!! Війна ж маєм надію не назавжди !!! Якщо боїтесь що ваші діти отупіють то не пишіть тут , а посидіть з дитиною. Не всі , що нас зараз захищають , вчились на військових. Але такий час- потрібно прилаштовуватися , а не звинувачувати всіх у своїх проблемах
Макар до Мама Показати IP 11 Жовтня 2022 13:41
вибачте але Вам певно трошки туго доходить інформація: 1) я ніде не написав, що проти онлайн чи за офлайн. 2) Для батьків які уподобали одне або інше є маса механізмів як зреалізувати ту чи іншу форму навчання. підніміть свою 5 точку і пошукайте/поцікавтесь як це зробити... 3) Питання стоїть у виконанні своїх обовязків службовими особами. Військові свою роботу роблять, я свою роботу роблю а вчителі особливі?
Мама до Макар Показати IP 12 Жовтня 2022 07:36
Чого ж , перечитайте зверху :1) ви писали до Ірини, що вона певно немає дітей, раз не розуміє різниці між онлайн і офлайн. То тут ви не за офлайн формат? 2)вибір у батьків був до 1 вересня. Тепер же серед навчанння, коли всім вже так спало спокійно, бо місяць не було тривог на заході, вже не треба вимог щодо м. кв .так званого бомбосховища( в більшості сирі підвали або ж взагалі коридори з нібито правилами двох стін) , то в тих батьків хто за дистанційне вибору вже нема. Дистанційне дітям ніхто проводити не буде . Повірте- я спробувала. 3) і хто сказав , що вчителі свою роботу не роблять ? Якщо у вашій школі так, то не значить що у всіх. А ще якби діти всі сиділи нормально на дистанційному, то воно в було б якісне. Але тут вже залежить як ви навчите свою дитину відповідально відноситись до навчання. Що може вчитель зробити по ту сторону екрана, коли ваша дитина просто не підключається або ж паралельно сидить грається у Тел . ?
Закон Показати IP 11 Жовтня 2022 12:51
Бездарність породжує жертви, як по країні в цілому, так і в регіонах, зокрема. Добре, що хоч погуляйко нормальний
До Погуляйка Показати IP 12 Жовтня 2022 07:48
А взагалі треба те офлайн навчання в такий час? В Білорусь звозять шахіди. Ви думаєте просто так? Не дай Бог полетять на захід , а діти будуть в школах… страшно уявити . Як паніка буде в місті, щоб забрати дитину? Доя моєї дитини в школі бомбосховище не передбачено, а лише коридорчик . Він спасе? Шахіди важко навіть вислідеувати, то навіть може і попередження не буде! Загроза завжли більша там , де більше скупчення народу. Повертайте назад дистанційне навчання!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus