USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти анонсували початок «суду» над полоненими іноземцями. Може загрожувати страта

12 Серпня 2022 22:12
Російські ЗМІ повідомляють, що донецькі бойовики 15 серпня почнуть розглядати "кримінальну справу" п'яти полонених іноземців. Судове засідання пройде у закритому від слухачів режимі.

Про це пише російський Інтерфакс із посиланням на джерело у "судових органах" бойовиків, передає Українська правда.

За інформацією ЗМІ, обвинувачені – громадянин Швеції Матіас Густавссон, хорват Векослав Пребег, а також британці Джон Хардінг, Ендрю Хілл та Ділан Хілі.

Іноземці, за "законами" самопроголошеної республіки, підозрюються в участі у збройному конфлікті як найманці, проходженні навчання для терористичної діяльності, скоєнні дій для захоплення влади та пособництві у вербуванні найманців.

Якщо провину підсудних буде доведено, за "законами" окупантів їм може загрожувати страта.

Нагадаємо, 9 червня терористи тимчасово окупованих територій Донецької області "засудили" до страти трьох іноземних бійців, які захищали Україну: британців Ейдена Ейсліна, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма.

Український Генштаб повідомляв, що всі іноземні бійці, які захищають Україну, є комбатантами. Це означає, що вони захищені Женевською конвенцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus