USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Сільраду на Ковельщині зобов’яжуть вжити заходів для збереження ботанічної пам'ятки

6 Жовтня 2023 22:22
Прокурори Ковельської окружної прокуратури звернулися до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області, аби визнати протиправною бездіяльність Колодяжнеської сільської ради Ковельського району та зобов'язати орган місцевого самоврядування провести роботи із встановлення меж пам'ятки природи місцевого значення.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що на території села Волошки Ковельського району розташована ботанічна пам'ятка природи «Дуби звичайні-велетні» площею 0,2 гектара.

Цей об’єкт природно-заповідного фонду України створено відповідно до рішення Волинської обласної ради у травні 2000 року для збереження двох дерев дуба черешчастого віком 525 і 625 років.

Проте сільська рада, попри вимоги чинного законодавства, досі не організувала робіт із встановлення меж пам'ятки.

Окрім того, відомості про земельну ділянку, на якій вона розташована, не внесено до Державного земельного кадастру, кадастровий номер ділянки на Публічній кадастровій карті відсутній, що створює загрозу нецільового використання території та об’єкта природно-заповідного фонду чи незаконного відчуження земельної ділянки під ним.

Відсутність встановлених меж в натурі об’єкта природно-заповідного фонду ставить під загрозу цілісність природного комплексу і фактично унеможливлює його збереження.

Прокурори в суді наполягатимуть на зобов'язанні сільської ради вжити заходів задля неухильного дотримання режиму охорони та використання пам'ятки природи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus