USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У кількох областях України зникло світло після атаки росіян. Оновлено

11 Вересня 2022 20:36
Ввечері 11 вересня по всій України оголошено повітряну тривогу. Після повідомлень про вибухи у кількох областях немає світла або спостерігаються проблеми з електропостачанням.

Як повідомила Деркачівська міська рада (Харківщина), окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури, передає УНІАН.

«Шановні громадяни! На даний момент територія громади повністю знеструмлена у зв’язку з тим, що окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури! Будь ласка, зберігайте спокій. Харківобленерго вже працює над вирішенням цього питання!» – йдеться в повідомленні.

Аналогічне повідомлення надійшло із Первомайської громади на Харківщині.

Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив, що був удар по інфраструктурному об’єкту Харкова.

«Унаслідок удару у багатьох районах міста пропало світло. З цієї ж причини в тих же районах немає й води – не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області», – написав він.

Він також закликав усіх дотримуватися спокою та підтвердив, що фахівці та комунальники вже працюють над усуненням пошкоджень.

Ймовірно, це той самий удар по Харківщині, після якого у багатьох зникло світло і почалися проблеми з водою.
Тим часом на Сумщині, як сповістив голова ОВА Дмитро Живицький, по всій області впала напруга у електромережі.

«Рекомендую за можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардування у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об’єктам енергозабезпечення в Україні», – зазначив він.

Також надходили повідомлення у соцмережах про знеструмлення населених пунктів в Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій областях. Були також повідомлення про проблеми з водопостачанням.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, не повідомляючи про причини проблеми, сповістив: «Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють».

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що в області ситуація повністю контрольована. Усі служби працюють згідно визначених завдань.

Голова Нікопольської РВА (Дніпропетровська область) Євген Євтушенко опублікував повідомлення із закликом зарядити мобільні телефони та повербанки.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко пізніше сповістив, що деякі міста та громади області залишилися без світла.

«Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою. Та ми впораємося. Уже працюють усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю», – написав він без уточнень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus