USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Лесиному виші відзначили Міжнародний день числа «Пі»

23 Березня 2024 06:12
На факультеті інформаційних технологій і математики Волинського національного університету імені Лесі Українки відзначили одне з незвичайних свят – Міжнародний день числа «Пі», який у світі щорічно святкують 14 березня.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

На заході були присутні проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету інформаційних технологій і математики Світлана Яцюк, викладачі та здобувачі освіти.
Читати ще: У Луцьку – міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів

«Усе в світі впорядковано, все структуровано. Якщо не буде цього мислення, логіки, аналітичних узагальнень, то не буде нічого. Моїм улюбленим письменником у дитинстві був Льюїс Керрол. Логічність і впорядкованість його письма – це те, що характеризує математику. Математика – надбудова над усім, яка має багато розгалужень. Я вам навіть заздрю, бо те, де ми навчаємося, дуже вибудовує нас у майбутньому. Якщо ти займаєшся тією справою, яку вважаєш цінною, своєю – це ознака того, що ви будете щасливо себе почувати в житті. Я в передчутті таємниці «Пі» і з нетерпінням чекаю ваших виступів», – сказала у вітальному слові Наталія Благовірна.
Під час математичної імпрези студенти факультету представили до уваги присутніх різноманітні цікаві презентації, відеоролики про число «Пі», історичні аспекти появи та дослідження, цікаві факти про число та навіть його використання у мистецтві.

Читати ще: В університеті Лесі Українки відбувся обласний турнір юних правознавців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus