USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У волинському селі московський священник вдарив в обличчя нового настоятеля церкви

20 Березня 2024 14:16
Поліція, удар кулаком, опечатана церква та лелека під час молитви – це опис подій біля волошківської церкви на Ковельщині. Місцеві досі обговорюють, як священник УПЦ МП підняв руку на новопризначеного настоятеля храму.

Священник московського патріархату вдарив духівника Православної церкви України. Це сталося перед входом у храм у селі Волошки Ковельського району. На місці перебувала поліція. Колотнечу віряни зняли на відео, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Церковна громада у Волошках вирішила приєднатися до ПЦУ в жовтні 2023 року. Священник Віталій Лашта лишився в лавах московського патріархату. Свою колишню паству у храм він пускати не хоче. Напад на новопризначеного настоятеля церкви у Волошках заперечив.

«Неправда. Він мене побив. Ми йшли із слідчою-оперативною групою до дверей. Вони нас почали штовхати, бити. Оце точно правда», – наголосив він.

Новий настоятель церкви, якого призначив владика Волинської єпархії ПЦУ Михаїл, – Валерій Братунь. Він розповів, що Віталій Лашта, який намагався увійти в храм, вдарив його рукою, в якій тримав ключі.

«Кілька секунд все відбувалося. Я не встиг навіть зосередитися і зрозуміти. Але коли вже був нанесений удар, то я побачив. Я спочатку розумів, що рукою було завдано. Але люди, які бачили, сказали, що це були ключі. І близько. Міг і до ока...» – сказав Валерій Братунь.

Читати ще: «РПЦ рве наш народ зсередини». Волинський священник про перехрещування, релігійні конфлікти і картинку для ворога

У поліції на запитання, чи зверталися до них священники із Волошок щодо побиття 16 березня, відповіли: заяву подав лише Валерій Братунь. Отже, Віталій Лашта про побиття збрехав. При тому він викликав поліцію, повідомивши, що в церкву хочуть проникнути невідомі, хоч своїх односельців добре знає.

У ПЦУ впевнені, що йому важко змиритися з тим, що вже не зможе правити службу у волошківській церкві. У ці вихідні її зачинили на нові замки й опечатали аж до моменту, коли туди увійде громада ПЦУ.

«І вирішили опечатати церкву, щоб не було жодних провокацій. Ми опечатали церкву, опечатали недільну школу. Поліція, слідча група опечатали храм до завершення судової тяганини», – прокоментував благочинний Голобського округу ПЦУ Андрій Сех.

Перед тим зафіксували на камери все майно, що є в церкві, щоб запобігти можливим крадіжкам.

«Я зайшов у храм, помолився. З поліцією заходив. Вони фіксували і я так само на відео фіксував, що є в храмі, щоб потім щось не пропало», – додав Андрій Сех.
Читати ще: Прихильники УПЦ МП зводять опорні пункти «русского міра» в селах, – волинський священник

Поки триває судова тяганина за храм, релігійна громада ПЦУ в селі Волошки з власної волі вирішила далі молитися в місцевому клубі, як це робить із жовтня минулого року. Однак тепер до храму парафіяни стали ближчими і буквально. За новою традицією після служби у клубі хресним ходом ідуть до церкви й на її подвір’ї моляться за Україну.

Перше богослужіння на подвір’ї свого поки зачиненого храму віряни ПЦУ запам’ятають завдяки щемному моменту. Коли молилися, поруч на покрівлю сів лелека. Цю подію люди сприйняли як знак близької перемоги, тобто того, що день, коли вони зайдуть у рідну волошківську церкву, близько.

Нагадаємо, раніше священник Віталій Лашта обізвав односельчанина з ПЦУ тормозом.

Також ми писали, що отець Віталій образив матір Героя, яка пожертвувала гроші на церкву. Він сказав: «Жертва взагалі-то не показується… Ну то що, що загинув у неї син?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
666 Показати IP 20 Березня 2024 14:48
Паству від одних аферистів хотять загнати до других аферистів, але з патріотичними гаслами
краще Показати IP 20 Березня 2024 15:31
Помолитися собі вдома, а не йти до тих фіглярів, які храми у вертепи перетворили.
Служба Показати IP 20 Березня 2024 17:14
Маю сказати, що московські боти вдосконалюються. Якщо не мають підтримки читачів у намаганні відбілити УПЦ - розпочали ганьбити церкву загалом. То чого тягнути, почніть прославляти язичництво.
Аксіома Ескабара до Служба Показати IP 20 Березня 2024 20:12
Мало сказати, треба діяти!!! Як на рахунок прочитати спільну молитву за упокій московських ботів? Наприклад в 22:00?
666 до Служба Показати IP 20 Березня 2024 21:34
Агов! То як? проклянем паскудних московських ботів?
Свідок до 666 Показати IP 21 Березня 2024 09:01
Як в слідстві, головне не вийти на себе, так і тобі варто обережно і високоточно спрямувати прокляття, щоб голову не знесло.
дідо Показати IP 20 Березня 2024 17:31
рпцешники нахабніють через імпотенцію поліції,яка має охороняти закон ілюдей..
09 Показати IP 20 Березня 2024 20:32
Поліція з московськими попами ! місцеві адміністрації за московських попів !
Вольдемар Показати IP 22 Березня 2024 22:23
Подано маніпулятивно, все було не так... Як завжди. одним словом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus