USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ордер на житло волинянки незаконно віддали уродженцю Підмосков’я

3 Листопада 2014 08:00
Жертвою залізної кругової поруки страшної машини корупції у правоохоронних органах називає себе мешканка Луцька Віра Скулінець.

З її слів, прокуратура області впродовж років покриває злочин, який було вчинено проти неї та її колишнього чоловіка. Наразі Віра Скулінець мешкає у Луцьку, куди переїхала у 2009 році із селища Маневичі. Там раніше вона отримала житло, оскільки має інвалідність, пов’язану із аварією на ЧАЕС, а її дитина – інвалід дитинства внаслідок аварії на ЧАЕС першої групи, яка сама себе не обслуговує. Жінка стверджує, що її права грубо порушили представники органів місцевого самоврядування селища Маневичі.

«Нам дали аварійне житло, яке не відповідає державним будівельним нормам. А зараз я мешкаю у Луцьку в квартирі, яка вже роками не опалюється.

Я не могла одразу в’їхати у квартиру, яку мені надали, та сама почала влаштовувати ремонт. З чоловіком я зараз розлучена, він справді не виявив бажання переселятися з Маневич. Мій колишній чоловік подав позов до суду захищати право на проживання. До селищної ради був позов про визнання недійсним ордеру. А на той час вони віддали неправомірно ордер на це житло, в такий спосіб захищаючи корупціонерів виконкому селища Маневичі. Коли квартира була в спорі, вони виламали двері», - розповіла волинянка.



З її слів, для того, щоб чоловік не міг відсудити своє право на проживання (адже не був зареєстрований у квартирі), його майно неправомірно винесли із помешкання працівники житлово-комунального господарства селища Маневичі. Як пояснила Віра Скулінець, оскільки її колишній чоловік не був зареєстрований у селищі Маневичі, лише за його майном можна було довести, що він там мешкає. Окрім цього, конфіскація майна може відбуватися лише за рішенням суду, а здійснювати її повинні представники виконавчої служби.

«Прийшов дільничний і ще двоє осіб у цивільному, попросили показати паспорт. Він показав паспорт, але не дав його в руки правоохоронцю, тож для встановлення особи його провели у райвідділ. Вони виводили його під конвоєм, виштовхали мене не лише з квартири, а й з подвір’я. Чоловік казав, що не вийде, адже має копію позову і стверджує, що це його житло і ніякого іншого житла він не має. Вони на це не зважали та погрожували надягнути на нього наручники. Вивели та посадили у машину його силоміць. Того дня вони силоміць доставили мого колишнього чоловіка Володимира Скулінця у райвідділ, і тримали там, поки виносили майно із квартири», - повідомила Віра Скулінець.

Своєю чергою, правоохоронці стверджують, що «при приїзді в Маневицький РВ УМВС громадянина Скулінця В.Ю до нього та інших осіб фізична сила не застосовувалася, та в діях працівників міліції Маневицького РВ УМВС України у Волинській області порушень законності не виявлено».



Вона розповіла, що чоловік, який отримав ордер на їхнє колишнє помешкання у Маневичах Михайло Краснов (з її слів, судмедексперт, уродженець Підмосков’я), замінив замок у квартирі.

Неодноразові звернення волинянки у прокуратуру (у 2009, згодом у 2010 році) не принесли результату. З її слів, судовий припис про те, що майно потрібно повернути власнику, виконати не можуть досі.

«Вони вносять припис, а щоб його виконати, потрібно описувати майно. Майно не описане, адже з квартири повиносили якісь мішки з речами. Вони описувати майно не хочуть, вони знову чинять над нами насильство. Прокуратура писала відписки у 2010 році, коли обіймав посаду заввідділом по зверненнях громадян Веніславський Вадим Володимирович. Він це кришував. Зараз його немає в прокуратурі області, він перебрався у Генпрокуратуру. Його рідному брату, Веніславському Сергію Володимировичу, дали неправомірно трикімнатну квартиру в Маневичах, хоча він навіть, мабуть, не має чорнобильського посвідчення. Вони розсовують по кишенях ті квартири. В мене перша категорія потерпілої від аварії на ЧАЕС. У Маневичах є люди, які стоять у черзі на поліпшенні житлових умов. У бараці живуть двоє ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вони протягом 28 років не можуть отримати житло, тому що є ось такі Веніславські», - нарікає Віра Скулінець.

До слова, згаданий Вадим Веніславський в той час, коли обіймав посаду заступника прокурора області, фігурував серед боржників зі сплати за утримання будинку.

Жінка називає себе жертвою «залізної кругової поруки і страшної машини, яка називається корупція у правоохоронних органах».

У липні цього року Віра Скулінець була на прийомі у колишнього прокурора Волинської області Анатолія Коцури, начальника УМВС Петра Шпиги та колишнього голови ОДА Григорія Пустовіта. Під час спілкування з очільниками міліції та прокуратури вона вказувала на те, що відповідальним за покривання корупції вважає Вадима Веніславського.



Розгляд справи щодо вчиненого проти жінки злочину триває вже не один рік. Так, волинянка подавала скаргу про недотримання розумних строків досудового розслідування у Маневицькому райвідділі УМВС, звертаючи увагу на затягування часу розслідування слідчим. Жінка отримала відповідь, у якій йдеться про те, що слідчого у кримінальному провадженні змінено не буде, оскільки той самостійно вправі усунути допущені недоліки.



Надалі боротися за відновлення справедливості волинянка планує, звертаючись до нових очільників області та прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
назар Показати IP 3 Листопада 2014 08:55
позор волинських корупціонерам. Чому їх не люструють? невже всі за державні кошт так можуть шикарно жити і чорними автівками їздити по місту?
Анонім Показати IP 3 Листопада 2014 09:21
Але ж знаєте ці чорнобильці уже зат***али.Ми всі чорнобильці, у всіх районах Волинської області не менше радіації є і було.Знаю одних таких чорнобильців, які остались жити на цьому поліссі, дати та баби, а тут їм дали квартири у Луцьку і Горохові, а вони каже ще й самі хату побудували. Це наглі і підлі люди полішуки. У Маневичах живе повно людей, а їй давай у Луцьку.Чоловіка там оставила, а їй тут дайюкупи полешко квартиру,їжь і зароби.А то хоче у Маневуичах мати і туту мати. Давайте все Полісся сюди заберемо сюди у Луцьку, а самі підемо жити до них.Давно пора закрити дававати квартири.За чий рахунок?За наш хватить.А ми як не маємо так і не будемо мати,бо ми не полішуки
10+ Показати IP 3 Листопада 2014 09:36
На даний час Веніславського люстрували.
Я до 10+ Показати IP 3 Листопада 2014 10:10
Краще б Веніславського посадили,з конфіскацією!
Жук до 10+ Показати IP 10 Грудня 2014 20:13
Ви хворі і тупі, Веніславський все робив по закону. А що хтось хоче мати незаконно дві квартири , то завжди у них всі винуваті
Опаньки Показати IP 3 Листопада 2014 22:18
Така собі підприємлива пані. І в Луцьку хоче мати квартиру і в Маневичах зберегти.
Анонім-2 Показати IP 4 Листопада 2014 18:01
Не хочеться вникати в проблему, але не все чисто і в пані Скулінець. Як то так - і квартиру в Луцьку отримала, і в Маневичах не здала (по закону - повинна була б здати)?
Анонім-2 Показати IP 4 Листопада 2014 18:02
І причому тут назва "Ордер на житло волинянки незаконно віддали мешканцю Підмосков’я"? Який же він мешканець Підмосковя?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus