USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Вижив, бо виконав наказ, - боєць спецроти «Світязь»

6 Лютого 2015 16:30
Волиняни три дні були в оточені російсько-терористичний військ, які переважали живою силою, втім усі вийшли з оточення без втрат. Боєць Ярослав Кашуба розповів, що успіху досягли, бо діяли злагоджено й виконували накази командира.

У зоні АТО голова Соловичівської сільської ради Турійського району, боєць спецроти «Світязь» Ярослав Кашуба виконував завдання із забезпечення громадського порядку, боротьби із тероризмом та незаконними бандоформуваннями.

«Були ми в зоні АТО майже два місяці. Стояли в місті Вуглегірськ, яке знаходиться за 14 кілометрів від Дебальцевого, це - крайня точка лінії фронту. Спочатку нас трохи бомбили, але було більш-менш нормально. Потому ситуація загострилася, це трапилося 27-го січня 2014-го року. А напередодні мені подарували «Дашку» (станковий крупнокаліберний кулемет ДШКМ, 12-ти каліберний). На нас йшли в атаку, але ми все успішно відбивали. Не було паніки, ми були зорієнтовані у ситуаціях, у тому, що відбувалося. Ніхто не злякався, у нас був патріотичний дух, ми беззаперечно виконували накази й тримали оборони. На нас ліз і спецназ «рускій», і десант.

Те, що ми пробули в облозі три дні й вийшли звідти без жодної втрати, – це вже мистецтво бою й заслуга нашого командира Олександра Фацевича. Він - найкращий, «красава», завдяки йому я тут з вами і говорю», – розповідає боєць.
А вдалося зберегти життя, запевняє Ярослав, тому що беззаперечно виконував усі накази командира, що врятувало від фатального результату бою.

«Був випадок, коли я не хотів виконувати наказ командира – покидати позиції й переходити в інше приміщення, але тоді я подумав, що наказ – є наказ, тому треба його виконувати, та й підкорився. То от, завдячуючи тому, що виконав наказ, я й лишився живим», – наголошує боєць спецроти «Світязь».

Та додає, що терористи бояться українського вояку: «Ми показали на що здатні!»


Зауважимо, як завивив військовий експерт Олексій Арестович, Дебальцеве стало корінним переломом в цій війні, як колись Сталінград для Східного фронту у другій світовій.

З його слів, віру російських виконавців у можливість військової перемоги над Україною зламали, першою чергою, бійці слабо озброєних тербатів і міліцейських батальйонів, серед них - «Світязь», які практично голими руками зупинили російські танки.

Нагадаємо, бійці спецроти «Світязь» повернулися додому вчора, 6-го лютого. Більше сотні лучан зустрічали героїв з квітами, хлібом та сльозами радості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus