USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вступ України до НАТО підтримує вже 20 країн-членів Альянсу

11 Червня 2023 07:16
Зараз Україна має формальну підтримку членства в НАТО вже від 20 країн-членів Альянсу. У суботу до списку доєдналась Канада.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква, передає УНІАН.

Він назвав формулювання Канади найсильнішим серед усіх країн G7, які є членами НАТО. Зазначено, що під час свого візиту до Києва прем'єр Канади Джастін Трюдо підписав спільну декларацію, в якій Оттава наголошує, що Україна має право сама обирати власні заходи безпеки.

«Канада підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови», – йдеться у документі.

Канада також підтримує створення Ради Україна-НАТО замість відповідної Комісії. Наразі це перша публічна підтримка нового механізму взаємодії України з Альянсом.

«Минуло лише 10 днів після Саміту Європейської політичної спільноти в Молдові, де ми підписали Спільну декларацію з Румунією, і станом на сьогодні вже маємо формалізацію підтримки членства України в Альянсі з 20-ма державами-членами», – написав Жовква.

Нагадаємо, Польща, Франція, Італія, Німеччина підписали декларації з підтримкою руху України до членства в НАТО. Литовський сейм вважає, що саміт у Вільнюсі має запросити Україну до альянсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
невже Показати IP 11 Червня 2023 14:00
в Статуті будь якого союзу є пункт : країна на території якої ведуться бойові дії, не може бути прийнята в союз. Так що поки є СВО (ООС по українські) ні НАТО ні Евросоюз - членства не бачити як своїх "ушей" без дзеркала. Оце вам і ....... щойно це дозволять умови. Я вже мовчу про економічний стан, рівень життя, а те що Україна корумпована країна це велика проблема. Обіцянка цяцянка а ........ радість. Навіщо нас дурять вступами????????? Колись закінчиться СВО, держава відбудується, підніметься на певний рівень економіка, рівень життя от тоді і можна буде говорити про всупи до певних союзів.
цензор Показати IP 11 Червня 2023 15:27
ВСТУП УКРАЇНИ ДО НАТО ПІДТРИМУЄ ВЖЕ 20 КРАЇН-ЧЛЕНІВ АЛЬЯНСУ ось вам відповідь: Чи може Україна стати членом НАТО під час війни - яка позиція Столтенберг підкреслив, що на порядку денному немає такої можливості, аби Україна стала членом НАТО під час війни з Росією: "Питання полягає у тому, що станеться, коли завершиться війна". Не пудріть мізки : Україна вже вНАТО, Евросоюзі. Закінчиться СВО тоді у буде розмова про вступи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus