USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вихід у плей-оф та медалі: «Старий Луцьк» представив новачків та розповів про завдання на новий сезон Суперліги

21 Вересня 2023 10:38
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» представив трьох новачків, серед яких перший в історії клубу американський легіонер та два колишні гравці столичного «Київ-Баскету». Також у клубі розповіли про амбітні завдання команди на новий сезон Суперліги – вихід у плей-офф та завоювання медалей.

Про це йшлося під час передсезонної пресконференції за участі керівництва та тренерського штабу «Старого Луцька», а також представників влади і спонсорів команди.
Президент баскетбольного клубу «Старий Луцьк-Університет» Олексій Мельник відзначив, що команда другий сезон виступатиме у Суперлізі, тому є бажання зіграти краще, ніж у минулому році. Він закликав вболівальників підтримувати команду, дивлячись онлайн-трансляції, адже як і у минулому сезоні, ігри відбуватимуться без фанатів баскетболу на трибунах.
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад і керівник департаменту молоді та спорту Володимир Захожий висловили всіляку підтримку «Старому Луцьку» в новому сезоні. Зокрема область та місто долучилися до підтримки клубу фінансово.
«Старий Луцьк» підписав трьох баскетболістів, серед яких перший в історії клубу легіонер

Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій представив трьох новачків: Олександра Дюпіна, Антона Мусієнка та Стейсі Томаса. Дюпін та Мусієнко у минулому сезоні виступали за столичний «Київ-Баскет», а американець Стейсі Томас став першим легіонером в історії «Старого Луцька». З Олександром Дюпіним Володимир Журжій протягом двох років працював у збірній України з баскетболу 3х3 категорії U-17 та U-18, разом вони посідали четверте місце на чемпіонаті світу.
«Олександр – дуже хороший перспективний гравець. Сподіваюся, що він доповнить нашу команду, та буде робити те, що вміє найкраще – налагоджувати взаємодію між усіма гравцями», – сказав Володимир Журжій.
Антон Мусієнко також був у системі баскетболу 3х3, викликався до національної збірної з баскетболу 3х3, тому Володимир Журжій висловив сподівання, що цей баскетболіст стане одним з лідерів «Старого Луцька».
Щодо Стейсі Томаса, то головний тренер «Старого Луцька» переконаний: американець даруватиме вболівальникам яскраві хайлайти у новому сезоні Суперліги та додасть впевненості під кільцем, чого не вистачало в минулому сезоні.
Володимир Журжій не відкинув варіанту того, що для «Старого Луцька» це не остаточні підписання: «Я не впевнений, що команда завершила своє комплектування. Напевно, на початок сезону це всі підписання. В такому складі ми почнемо чемпіонат. Але чи будуть точкові підписання по ходу чемпіонату – я не виключаю такої можливості».

Перед сезоном – товариський турнір та ще кілька ігор

Володимир Журжій повідомив, що передсезонну підготовку «Старий Луцьк» розпочав на початку вересня, через тиждень до команди приєднався Стейсі Томас.

«Зараз рухаємося за затвердженим планом. Ми вже зіграли одну товариську гру (проти «Говерли-Прикарпаття»). Попереду у нас традиційний передсезонний турнір пам’яті Олексія Веремійчика, який відбуватиметься з п’ятниці по неділю. У ньому, окрім нас, зіграють «Київ-Баскет», друга команда «Прометея» та БК «Рівне». Далі, сподіваюся, що до старту Суперліги ми ще зіграємо одну-дві товариські гри. Зараз хлопці працюють під навантаженнями. В нас ще достатньо часу до підготовки у другому для нас сезоні Суперліги», – сказав головний тренер «Старого Луцька».
Завдання на сезон плей-офф та медалі

Володимир Журжій погодився, що минулий сезон Суперліги був важким для «Старого Луцька», як і для будь-якої іншої команди.

«Для команди, яка вперше виступає у Суперлізі, нам було важкувато. Хлопці пристосовувалися до нових для себе вимог та рівня. Але наша команда розвивається, до нас приходять нові гравці. Звичайно, ми ставимо більш амбітні цілі у порівнянні з минулим сезоном. Найменша ціль – потрапляння у плей-офф, найбільша ціль – це завоювання медалей Суперліги. Ми ставимо ці цілі, не боїмося їх ставити та будемо робити усе, щоб їх виконувати», – наголосив коуч.
Про старт Суперліги

Вже у першому баблі в Івано-Франківську, який пройде 6-8 жовтня, «Старий Луцьк» зіграє з принциповими суперниками БК «Рівне», БК «Політехніка-Галичина», а також з БК «Прикарпаття-Говерла».

«Як ми говоримо між собою, гра з Рівним починається ще за тиждень до її старту. Не думаю, що в цьому сезоні буде виключення. Але для нас кожен суперник принциповий. Ми хочемо почати цей сезон і перевірити свої сили, нашу оновлену команду. Кожен з гравців, які були в команді та прийшли, мають знайти свою роль та допомагати перемагати. Так, гра з Рівним – принципова, але це лише один з багатьох матчів. Майже всі команди оновили свої склади, підсилилися. Загалом Суперліга стала сильнішою, сподіваюся, що і ми теж. Нас чекає хороший сезон і якісні ігри», – переконаний Володимир Журжій.

***

На завершення пресконференції капітан «Старого Луцька» Володимир Коцько привітав усіх з початком нового баскетбольного сезону.

«Наш клуб вже другий рік виступатиме у Суперлізі. Минулого року багатьом гравцям не вистачало досвіду. Але всі вони стали сильнішими, плюс ми підсилися трьома хорошими гравцями, які нам будуть допомагати у новому сезоні. Від імені всієї команди я хочу пообіцяти, що за перемогу ми боротимемося у кожному матчі», – зауважив Володимир Коцько.
Насамкінець він закликав вболівальників підтримувати «Старий Луцьк» під час трансляцій ігор, адже вболівальників на трибуну цього сезону також не пускатимуть, та пожартував, що кілька сотень фанатів матимуть змогу приходити на домашні ігри та підтримувати команду, сидячи позаду трансляційної камери.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вердикт Показати IP 21 Вересня 2023 12:06
Засідають краще, ніж грають !
Спорт вбиває Показати IP 21 Вересня 2023 12:21
Футбол наші можновладці угробили, вирішили взятися за баскетбол, прикро!
Спорт вбивають Показати IP 21 Вересня 2023 14:50
Волейбол наші можновладці угробили, вирішили взятися за баскетбол, прикро !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus