USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Витинанки, вишивка, ігри та забави: лучани презентували Волинь на фольклорному фестивалі в Польщі

3 Вересня 2022 19:51
Делегація Луцька у складі працівників департаменту культури міської ради і комунального закладу «Палац культури міста Луцька», майстрів народної творчості та фольклорних виконавців з робочим візитом відвідала Польщу.

Про це повідомляють у міській раді Луцька.

У рамках візиту учасники делегації взяли участь у масштабному фольклорному заході «45-ий Курпьовський медозбір» у місті Мишинець (Мазовецьке воєводство, Республіка Польща) та робочій зустріч з питань реалізації грантового проєкту «Розвиток польсько-української співпраці на основі культурної спадщини» Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».
Волинський фольклор, традиційні ігри та забави для дітей на заході «45-ий Курпьовський медозбір» представив народний аматорський фольклорний гурт «Чачка» Палацу культури м. Луцька. Майстри народної творчості Софія Пасюк (витинанка), Анатолій Філозоф (кераміка), Христина Савюк (соломоплетіння) та Людмила Сахнюк (вишивка) презентували автентичні вироби народного промислу та провели низку майстеркласів.
Під час робочої зустрічі за участі бургомістра гміни Мишинець Ельжбети Абрамчик та директора Регіонального центру курпьовської культури ім. кс. Владислава Скірковського в Мишинці Зджіслава Шьчібека заступник директора департаменту культури Андрій Ломага розповів про заклади культури Луцької громади, реалізовані міжнародні проєкти та перспективи розвитку співпраці. Про Регіональний центр курпьовської культури розповіла координатор проєкту з польської сторони Катажина Ольшевська. Учасники зустрічі обговорили організаційні питання, пов’язані з подальшою реалізацією спільного проєкту, домовилися про активізацію культурної співпраці та підготовку нових грантових проєктів, зокрема у рамках Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 4 Вересня 2022 13:04
мені стидно за українців що як дике фолькльорне племя продає свої сувеніри і ще гордиться що вони такі екзотичні совки
студент Показати IP 8 Вересня 2022 05:06
В українців є конкуренти це племена Африки. В Лондоні організовують їм великі щорічні фестивалі. Нашим совковим управлінням культури є куди рости з розумінням що таке культура України на міжнародному рівні. Російська імперія теж любила свої колоніальні народи, українців в шароварах і щоб танцювали гопака та пили самогон. В календарі 21 століття, сучасний рівень культури і мистецтва несіть в Європу а не фольк і свищики з вишиванками, сушені гриби та лісові ягоди..... Уявіть як сприймають і українських олігархів на джипах в Європі - як циганських баронів, це жах!!!! Будьте уважні! Совки бюджетні, ідіть на пенсію, не тягніть культуру України з собою в могилу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus