USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як модернізувалася друга міська поліклініка

5 Квітня 2018 08:52
Звітуючи про роботу, керівник комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» інформувала, що торік прийняли значно більше пацієнтів, ніж планували, що свідчить про збільшення довіри. Також медзаклад модернізувався та надає нові медпослуи й за новими стандартами.

Звітувала головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Ганна Кравчук під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 квітня.

«Медзаклад забезпечує 600 відвідувань пацієнтів на зміну або 1200 відвідувань в день. У 2017 році кількість відвідувань в день, в середньому, становила 2 027, що на 68% більше, ніж заплановано. Це свідчить про те, що нам довіряються люди. Ми надаємо допомогу 74 524 особам, які зареєстровані на території обслуговування та 10,5 тис. особам, які не зареєстровані у місті, а також проживають у інших районах.

Торік ми уклали договір зі СП ТОВ «Модерн-Експо» щодо створення на цьому підприємстві здоровпункту, вони відшкодовують витрати», - розповіла головний лікар.

З її слів торік за кошти міського бюджету пільгові категорії населення отримали за рецептами лікарські засоби на суму 85 4137 гривень, 339 осіб отримали адресну допомогу з міського бюджету через Департамент соціальної політики на загальну суму 1 724 562 грн.

Також У 2017 році виписали 24 613 рецептів на суму - 1 327 261 грн. для забезпечення медикаментами пацієнтів по державній програмі «Доступні ліки». Крім того, за рахунок субвенції з державного бюджету стовідсотково забезпечили по рецептах інсулінозалежних пацієнтів на загальну суму 2 004 986 грн, а також таблетованими цукрознижуючими препаратами, тест-смужками та помпами на суму 107 413 грн.

«Тоірк кошторис комунального закладу становив – 27 318 022,52 грн. Протягом звітного періоду на рахунок спеціального фонду закладу надійшли благодійні внески та допомога на суму 1 305 875,38 грн.

За кошти, що надійшли до спеціального фонду придбали комп’ютерний електронейроміограф з комп’ютерним забезпеченням, коагулометр Coag 4D, електрокардіограф та апарат холтерівського моніторування ЕКГ. За рахунок благодійної матеріальної допомоги та грошових внесків заклад отримав: лампу операційну, коагулятор, фізіотерапевтичний комплекс, а також фізіотерапевтичні апарати (міостимуляції АЕСТ-01, апарат електротерапії радіус-01, апарат магнітотерапії Алімп-1), 3 сорбіційних крісла для денного стаціонару закладу, обладнання по програмі «Чисті руки».

У 2017 році кабінети сімейних лікарів були оснащені комп’ютерами та принтерами на загальну суму 81,8 тис. грн за рахунок бюджету розвитку та на суму 174 376 грн за кошти Світового банку», - розповіла Ганна Кравчук.

Варто зауважити, що торік у закладі була впроваджена одна з перших в Україні школа реабілітації хворих з хворобою Паркінсона, яка включає в себе dans- та art-терапію, як методи реабілітації хворих з хворобою Паркінсона.

Впроваджено й проведення електронейроміографії (ЕНМГ) з метою дослідження нервової провідності та уточнення діагнозу у пацієнтів з хворобою рухових нейронів, патологічних процесів, які протікають з ураженням сплетень або нервових корінців, компресійної невропатії периферичних нервів, захворювань нервово-м’язевого синапса, а також з захворюваннями м’язів.

Для покращення якості надання хірургічної допомоги та запровадження «Хірургії одного дня» переобладнано операційні кабінети, закуплено два лазерних коагулятори «Лікар-хірург» для лікарів-хірургів, отоларингологів та гінекологів.

Серед досягнень медики розповідають про відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 5 на вулиці Гордіюк, 39, де за кошти місцевого бюджету амбулаторію оснащено сучасним обладнанням, апаратурою та інструментарієм.

Насамкінець, головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Ганна Кравчук додала, що протягом 2017 року до закладу надійшло 3 скарги та 86 подяк від пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 10:26
"У 2017 році кількість відвідувань в день, в середньому, становила 2 027, що на 68% більше, ніж заплановано. Це свідчить про те, що нам довіряються люди."(С) - А чому саме це свідчить що люди довіряють, а не тим що просто великий рівень захворюваності і люди вимушені звертатися до лікарів. Наприклад, при грипові, кому ще можна довіритися щоб отримати лікарняний? Хотілося б отримати обгрунтовану відповідь чому саме довіряють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus