USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Яку допомогу отримали волинські ветерани напередодні свят

10 Травня 2016 11:46
66 волинських ветеранів досі не отримали одноразової грошової допомоги: про те, як держава здійснювала виплати напередодні Днів пам'яті та примирення та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні звітували в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 10 травня.

Як повідомила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод, щорічно ветеранам війни проводилися виплати разової грошової допомоги до Дня перемоги. Таку виплату здійснювали і до 5 травня цього року: Кабмін ухвалив постанову, яка передбачала виплату разової допомоги ветеранам війни у розмірі 2945 гривень інвалідам війни 1-ї групи, 2600 гривень інвалідам 2-ї групи, 2310 гривень інвалідам 3-ї групи. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім в’язням концтаборів і гетто виплата становила 920 гривень, членам родин загиблих та дружинам померлих інвалідів війни – 465 гривень, учасникам війни та колишнім в’язням концтаборів та місць примусового утримання, які були примусово вивезені на роботи та дітям партизанів-підпільників – 170 гривень.

Загалом постановою виплати у порівнянні з 2015 роком збільшено на 5%. 35 571 ветеран війни отримав грошові виплати, загалом профінансували 20,5 мільйона гривень. Досі не отримали допомоги 66 ветеранів, що, зі слів Оксани Гобод, зумовлено тим, що вони могли перебувати у госпіталях, відвідувати рідних тощо.

29 квітня уряд знайшов можливості збільшення окремим категоріям ветеранів разової грошової допомоги. Так, членам родин загиблих та дружинам померлих інвалідів війни разова допомога становитиме 500 гривень, учасникам війни – 400 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus