USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З допомогою небайдужих 8-річний волинянин з ДЦП зможе самостійно ходити

1 Вересня 2016 08:48
8-річний Девід Куруца з Ковеля потребує допомоги на лікування ДЦП. Якщо хлопчик проходитиме в рік по 3 курси реабілітації в трускавецькій клiнiцi ім. Козявкiна, то зможе ходити. Разом із проживанням один курс обходиться в майже 12 тисяч гривень. У матері на руках Девід і його брат-близнюк, для неї ця сума не підйомна, - повідомляє Gazeta.ua.

"Девід і Даніїл народилися в 6,5 місяців, бо в плодів виявили кисневе голодування. Існувала загроза, що замруть. Майже 1,5 місяця були на штучному диханні в реанімації. Чоловіку такі діти були не потрібні. Наполягав, щоб я від них відмовилася, бо буду ними займатися сама. Так і сталося. Я залишилася з дітьми. Даніїл почав сам дихати, а з Девідом були проблеми, бо легені були слабкі. Задихався і синів. В 1,5 року йому поставили діагноз ДЦП. Як не важко, але я намагаюся проходити з дитиною курси реабілітації. Даніїл ходить до школи", - розповіла мати хлопчика Інна Крошка.

Всі ці роки жінка займається лікуванням і реабілітацією Девіда. Хлопчик навчився перевертатися на живіт, сидіти, повзати. А тепер пробує ходити.

"Ми досягли великих результатів, кажуть лікарі. Стає повністю на стопи і проходить півсотню метрів. Може недовго постояти без сторонньої допомоги. 19 жовтня маємо знову їхати в клініку Казявкіна. Востаннє ми були там у кінці травня. Там Девід проходить масажі, фізкультуру, рефлексну і мануальну терапію, заняття на різних тренажерах для рук і ніг. Після останнього разу ручки і ніжки ще більш розслабилися. Девід став комунікабельний, активніший, більше грається, тримає рівніше спину. В нас немає за що поїхати до Трускавця. Тому прошу допомоги в людей", - сказала Інна.

Реквізити для допомоги: картка Приватбанку - 5168 7553 3210 1001 (Крошка Iнна Володимирiвна), телефон: (095) 335-12-70.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus