USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Зеленський: ворог не контролює Бахмут, але ситуація складна

5 Квітня 2023 16:33
Президент Володимир Зеленський запевняє, що російські загарбники не контролюють Бахмут на Донеччині, але ситуація там найскладніша на фронті.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції у Варшаві, передає Укрінформ.

«Ми знаходимося у Бахмуті і ворог не контролює Бахмут. Це ситуація на сьогодні», – сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що найскладніша ситуація по всій території України наразі саме у Бахмуті, там спостерігається застосування найбільшої кількості зброї, у тому числі артилерії.

Президент нагадав, що оперативною ситуацією у місті опікується генерал Олександр Сирський і, за його словами, для генерала головне – зберегти особовий склад.

«Для мене найголовніше – не втратити наших військових і, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, безумовно, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці», – додав Зеленський.

Читати ще: В епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка, – Генштаб

Водночас він наголосив, що чим швидше Україна отримує зброю від партнерів, тим швидше українські воїни будуть «виборювати ситуацію» не тільки в Бахмуті, а в цілому на території держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда вручив Зеленському найвищу польську відзнаку – орден Білого Орла.

Крім зустрічі лідерів, плануються також зустрічі з главою польською уряду Матеушем Моравецьким, представниками бізнесу, українцями і поляками у Королівському замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus