USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Ще у 4 областях виявили африканську чуму свиней

18 Жовтня 2016 08:32
В 4-ох областях України зафіксували спалах африканської чуми свиней. Зокрема, у Миколаївській, Київській, Полтавській і Харківській областях виявили хворих тварин.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, - пише Gazeta.ua.

В Миколаївській області 11 жовтня знайшли труп свині біля звалища, яке розташовано за межами населеного пункту селища Березанка Березанського району на території колишнього асфальтного заводу.

Також, 13 жовтня в Миколаївській області зареєстрували загибель 4 голів свиней у домогосподарстві у села Калинівка, Вітовський район, Миколаївська область. Також у Полтавській області 15 жовтня була зареєстрована загибель 3 голів свиней в домогосподарстві села Бодаква, Лохвицький район, Полтавська область.

У Київській області 16 жовтня в ТОВ "Маруна Нью" (село Соколівка, Васильківський район, Київська область) виявили загибель 35 голів свиней. Ще 2 свині загинули в Харківській області в домогосподарстві села Петрівка, Шевченківський район, Харківська область.

"У вогнищах захворювань проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС", - повіомляють у прес-службі.

Слід зазначити, що заборону на ввезення свиней наклала Білорусь, а згодом і Вірменія та Румунія.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus