USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька розгорнули солдатську кухню. Фото

19 Січня 2016 17:15
Солдати Нацгвардії приготували військову кашу для безхатьків та людей із соціально незахищених верств, аби сьогодні кожен відчув свято. Охочих скуштувати військових страв було чимало.

Кашу, хліб та гарячий чай безплатно давали лучанам та гостям міста на Театральному майдані сьогодні, 19-го січня.

Організатор дійства голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов розповів, що годувати кашею людей, які опинилися у скрутному становищі будуть традиційно на великі свята, аби любов та турботу ближніх відчував кожен.

«Ми проводимо таку акцію для людей, які волею долі залишилися у складних життєвих ситуаціях. Сьогодні більшість людей після служби в храмах ідуть додому за святковий стіл, але є така категорія осіб, які не мають куди йти. Також є у нас і соціально незахищенні верстви населення. Саме для них у свято ми годуємо охочих солдатською кашею з хлібом та даємо гарячий чай», - розповів Дмитро.
Допомагає благодійникам Нацгвардія, зокрема військові готують кашу за власним воєнним рецептом з тушонкою.

Як бачимо, що серед присутніх не лише безхатьки, а й просто перехожі лучани та гості міста. Гостиною не відмовляють нікому.

«Я подібну кашу їв колись в армії, а служив під Німеччиною. Але своя каша смачніша, як то кажуть, в нас на Україні, на рідній землі й вода солодка», - говорить Василь Маркович.
Нагадаємо, що сьогодні на честь Хрещення Господнього відбувся Хресний хід у Луцьку, а опісля ритуал освячення води річки Стир та окунання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Простак Показати IP 19 Січня 2016 17:21
От ... в хутряних шубах - це самі малоімущі в городі!
кореш Показати IP 19 Січня 2016 17:29
Тільки по святах будуть кормити? Слідуюче свято 15-го лютого_ Стрітення.
123 Показати IP 19 Січня 2016 17:52
"хутряні шуби" за свята вже стільки всього переїли, а от каші не було....то вже в них розгрузочний день.
Лучани Показати IP 19 Січня 2016 18:27
Молодці, дай Вам, Боже здоров'я!!!
ВОВК Показати IP 19 Січня 2016 20:06
ДОБРЕ ЩО Є ДОБРІ ЛЮДИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus