USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

У Луцьку розроблять нові правила благоустрою

13 Лютого 2017 12:36
Правила вигулу собак, фарбування МАФів та зупинок, прибирання трупів тварин, паркування та прибирання гілля: низку питань хочуть врегулювати у новому документі, що визначатиме правила благоустрою міста.

Про це йшлося під час засідання круглого столу щодо обговорення змін Правил благоустрою міста Луцька 13 лютого.

Як повідомила директор департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська, наразі у Луцьку діють правила благоустрою, затверджені у 2009 році. Водночас, виникає ціла низка питань, не врегульованих діючими правилами – є прогалини, які не регламентує ані законодавство, ані правила благоустрою. За основу братимуть правила благоустрою, які затверджені у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Кам’янці-Подільському, де різні види діяльності чітко регламентовані.

Протягом трьох тижнів учасників круглого столу закликають надіслати в департамент своє бачення нового проекту правил та зауваження до нього.

Як приклади прогалин в діючому документі, Юлія Сиротинська навела питання фарбування фасадів, яке передбачене раз на рік. Однак чітко не прописане вирішення проблеми з зупинками громадського транспорту, які часто заклеюють оголошеннями і розмальовують. Отже, хочуть регламентувати миття зупинок, як це прописано в правилах благоустрою Одеси.

Вигул собак небезпечних порід без намордників регламентує законодавство та рішення виконкому, але визначені для вигулу собак місця до кінця не облагороджені, а адмінпротокол, який складають на порушників, передбачає лише попередження і штраф від одного до трьох неоподаткованих мінімумів. За новими правилами, штраф зроблять значно вищим, аби люди прибирали за псами та не лишали нічого на дитячих та спортивних майданчиках, у дворах тощо.

Окрім цього, домашні улюбленці часто потрапляють під колеса автомобілів, і надходять дзвінки у лінію оперативного реагування 15-80 з проханнями забрати трупи тварин з доріг. Зі слів керівника КП «Ласка» Дани Новарчук, прибирання загиблих тварин з доріг належить до компетенції її підприємства, але часом за 10 хвилин, поки працівники прибудуть на місце подію, тварину встигають переїхати ще декілька автівок.
Також дуже хотіли б розмістити дошки оголошень на зупинках громадського транспорту.

Впорядкувати планують і дотримання режимів роботи різноманітних закладів. Наразі лише правоохоронці уповноважені складати адміністративні протоколи, тож у нових правилах передбачать розділ, присвячений здійсненню контролю за дотримання режимів роботи, визначених виконкомом. Такі розділи є у правилах благоустрою Львова та Дніпра.

Серед інших проблемних питань – перевезення рідких будматеріалів. Зі слів посадовця, навесні містом курсували вантажівки з вапном і все місто було ним залите. Виписані в інших містах також правила тютюнокуріння на зупинках громадського транспорту та літніх майданчиках. Також запрацювати повинен порядок паркування автотранспорту.

Наразі затори на дорогах утворюються через поклейку рекламних щитів вдень. У час пік затори утворювалися на проспекті Соборності та на Яровиці. У Львові, наприклад, для поклейки регламентований час з 9 години вечора до 1 ночі і з 4 до 7 ранку.

Муніципали також зіткнулися з проблемою прибирання зрізаного гілля на території ОСББ. Після здійснення кронування на ділянках, відведених у власність ОСББ, гілля тривалий час не вивозять і воно понад місяць лежить на прибудинкових територіях.

На запитання першого заступника міського голови Тараса Яковлева про те, що зараз заважає муніципалам штрафувати таких голів ОСББ, Юлія Сиротинська відповіла, що муніципали видавали приписи, намагалися діяти спільно з патрульною поліцією, але вирішення питання затягувалося на три тижні через неможливість застати на місці голову ОСББ. Натомість в Одесі в правилах вказано, що гілля, після кронування, повинні прибрати протягом трьох днів.
Звертаючись у комунальні підприємства з проханням пофарбувати трансформаторні будки, муніципали отримують відповіді про брак коштів, тож це питання теж хотіли б регламентувати. Відмовили і на прохання пофарбувати підстанцію на вулиці Замковій. На зауваження керівників ЖКП міста про брак коштів, Тарас Яковлев відзначив, що, наприклад, «щиток, де написані три літери, не хочу говорити які» - усе потрібно фарбувати.

Увагу у новому документі присвятять озелененню міста, проведенню рекламних акцій, прибиранню вулиць (зокрема усуненню снігу та криги).

Після короткого обговорення, учасників круглого столу закликали протягом наступних тижнів надавати свої пропозиції щодо нового проекту правил благоустрою міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Петро Показати IP 13 Лютого 2017 13:52
Дурні знають тільки одне - штрафувати! А організувати вивезення - Яковлєв не взмозі? Організація роботи комунальних структур, що не входить в обовязок Яковлєва? Яке моральне право має Сиротинська вимагати дотримання закону - якщо сама здійснила неодноразовці порушення? Яке моральне право має Яковлєв вимагати дотримання закону - якщо сам покриває порушницю?
Віктор Показати IP 13 Лютого 2017 14:05
Я КОРИСТУЮСЬ ГРОМАДСЬКИМ ТРАНСПОРТОМ ЯКІСТЬ РЕГУЛЮВАННЯ ДОРОЖНЬОГО РУХУ СВІТЛОФОРАМИ ПРОСТО ЖАХ ТАКЕ ВРАЖЄННЯ ЩО МАРШРУТКА ЧИ ТРОЛЕЙБУС ПОВИННІ СТАВАТИ НА КОЖНОМУ СВІТЛОФОРІ ОСОБЛИВО РАЙОН ЗАГСУ ЦЕ Ж ЛИШНЄ ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ ЩО НЕМА УМА НАСТРОЇТИ СВІТЛОФОРИ У ЛЬВОВІ ЗОВСІМ НЕ ТАК
Минулі Показати IP 13 Лютого 2017 14:12
Це для поповнення зарплати чиновникам - клас. А от для людей сімейний бюджет - мінус. Не всі будут знати ці позиції. Особливо будуть бідніти люди з собачками. А взагалі - то ці рішення приймають представники вже минулого періоду.
Анонім Показати IP 13 Лютого 2017 14:27
реформаторам слід нагадати, що вони повинні діяти в рамках законодавства України
Галина Показати IP 13 Лютого 2017 15:31
Цим двом горе чиновникам місце в тюрмі . . Це бандіти . Містом повинен займатись господар який любить своє місто . А не злодії як ці дві особи .
Місто Показати IP 13 Лютого 2017 15:34
Гнати в шию сиротинську і яковлева з міської ради . Злодіям люди вже не довіряють .
Ірина Показати IP 13 Лютого 2017 15:37
Капець місту ці особи яковлев і сиротинська доведуть місто до катастрофи . На прикладі снігу вже побачили . Гроші розкрали і дороги зовсім не розчистили .
Стас Показати IP 13 Лютого 2017 15:39
Ці особи знають як лад в своїх карманах наводити . Про яке місто хто говорить ?
Петро Показати IP 13 Лютого 2017 15:42
Коли прийде господар свого міста наведе порядок . Яковлева в дворники хай там порядок наводить .
Іванка Показати IP 13 Лютого 2017 15:59
Цікаво тепер бандити і злодії порядок в місті наводять .
Наталія Показати IP 13 Лютого 2017 16:06
Містом керують злодії .
ВОВК Показати IP 13 Лютого 2017 18:14
ТО ТЕПЕР ПАЛІЦАЇ БУДУТЬ ЗА МОЇМ ПСОМ ПРИБИРАТИ? ГАРНЕ РІШЕННЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus