USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як знищили кабельного оператора на Волині

10 Лютого 2015 21:00
Від того, хто у містах надає інформаційні послуги через кабельну мережу та ще й має місцеве телебачення зі штатом працівників, великою мірою залежить формування громадської думки та, відповідно, ставлення виборців до місцевої влади. Саме із владним тиском пов’язує правозахисник Володимир Мигас зникнення з кабельної мережі у Нововолинську оператора «Львівська жінка».

Про те, чому судові, кримінальні та інші перипетії навколо кабельного оператора «Львівська жінка» не вщухають вже майже п’ять років Володимир Мигас розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВЛАСНИК ПІДПРИЄМСТВА, ЯКИЙ ДИВОМ ВИЖИВ ПІСЛЯ ЗАМАХУ, ПОВЕРТАЄ МАЙНО

Трохи передісторії. У 2002 році подружжя зі Львова Христина Кравець та Ігор Желізко розпочинають інвестиційний проект зі створення кабельної телемережі у Нововолинську. На той час вони були власниками кабельних мереж у кількох містах Львівської області. У Нововолинську відкривають філію ПП РО «Львівська жінка» та запускають місцеве телебачення. Створюються нові робочі місця, нововолинці отримують якісні послуги, оскільки до цього у місті , практично, не була розвинена кабельна мережа. Усі працівники «Львівської жінки» проходять стажування на підприємствах Львівщини.

- Думаю, у перші роки роботи підприємства, можновладці міста помітили непогану прибутковість кабельного оператора та оцінили можливість мати власний засіб масової інформації. І поступово починають розробляти схеми захоплення цього підприємства, - розмірковує Володимир Мигас.

У 2004 РОЦІ НА ВЛАСНИЦЮ КАБЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ХРИСТИНУ КРАВЕЦЬ СКОЄНО НАПАД

У день нападу вона зі Львова приїхала до Нововолинська з робочою поїздкою на підприємство.

- Тоді невідомі особи сильно побили Христину біля під’їзду квартири, в якій вона проживала. Варто відзначити, що вона дуже рідко приїжджала у Нововолинськ, і окрім підприємства, жодних справ у місті не мала. Очевидно, що нападники знали місце її проживання. Це дає підстави висувати версію, що зловмисникам цю інформацію дав той, хто добре був обізнаний з підприємством. Через деякий час після нападу Христина дізналася, що отримані травми спровокували розвиток онкозахворювання. Її чоловік Ігор Желізко продає частину кабельних мереж, розташованих у Львівській області, і намагається врятувати дружину. В цей час нововолинська філія залишається під повним контролем найманого директора Ігоря Іщука, - розповідає правозахисник.

У 2008 році власниця Нововолинської філії ПП РО «Львівська жінка» Христина Кравець помирає. Її чоловік Ігор Желізко вступає в права власності на підприємство. Зрозуміло, що він починає вникати у справи кабельного оператора.

14 ВЕРЕСНЯ 2009 РОКУ В АВТОКАТАСТРОФІ ГИНЕ ГОЛОВНИЙ БУХГАЛТЕР «ЛЬВІВСЬКОЇ ЖІНКИ»

- Відкривши комп’ютер бухгалтера, з’ясовується, що на цьому ж комп’ютері ведеться бухгалтерія іншого підприємства – «Нововолинське ТТІ» та присутні записи по «чорній бухгалтерії». Знайдене в комп’ютері відкриває шокуючи факти, які вказують на те, що на «Львівську жінку» скоєно рейдерський напад. Співвласниками випадково виявленого оператора кабельних мереж «Нововолинське ТТІ» є племінник міського голови Очеретко, підприємець наближений до мера Нововолинська Ярема, а також рідна сестра директора нововолинської філії «Львівської жінки» Ігоря Іщука. Усім їм належить по 33% акцій цього підприємства. Загибла головний бухгалтер «Львівської жінки» паралельно була і головним бухгалтером «Нововолинського ТТІ». Аналіз бухгалтерії засвідчив, що підприємство «Нововолинське ТТІ» було розбудоване за кошти «Львівської жінки». За тристоронньою угодою кошти, які вносилися абонентами через «Укрпошту» переправлялися на третю особу і на «Львівську жінку» не поверталися, - зазначає Володимир Мигас.

Згодом стало відомо, що працівники «Львівської жінки» пройшлися клієнтами і переоформили усі договори із «Львівської жінки» на «Нововолинське ТТІ». Перші пояснювали це тим, що, мовляв, підприємство «Львівська жінка» змінило назву на «Нововолинське ТТІ», тому треба договори переукласти. Коли про це дізнався Ігор Желізко він звільнив директора підприємства Ігоря Іщука і сам з поясненнями пішов до клієнтів. Клієнти, зрозумівши суть переукладення договорів починають повертатися до «Львівської жінки». Підприємство поступово починає відновлюватися.

У КВІТНІ 2010 РОКУ ОРГАНІЗОВУЄТЬСЯ РОЗБІЙНИЙ НАПАД НА ІГОРЯ ЖЕЛІЗКА

Нападник завдає йому більше десятка ножових поранень, але лікарі рятують йому життя.

Ігор Желізко у лікарні після нападу
Ігор Желізко у лікарні після нападу


- Згодом стало зрозуміло, чому одним із співвласників «Нововолинського ТТІ» був племінник міського голови. Щоб знищити «Львівську жінку» міська влада організовує конкурс на оренду приміщення, в якому знаходиться це підприємство. До уваги не беруться факти, що «Львівська жінка» користується приміщення більше 10 років. Не зважають і на те, що на базі цього приміщення збудовано виробничий об’єкт з усіма дозволами, який прийняли в експлуатацію державною комісією. Не звертає влада уваги на те, що підприємство належить до ЗМІ і закон додатково захищає такі підприємства. Влада відмовляє в праві на приватизацію орендованого приміщення. Також відмовляє в праві продовжити договір оренди, мотивуючи це тим, що під час спровокованої штучної кризи кілька місяців орендна плата вносилась із запізненням. Конкурс оренди проводиться з численними порушеннями і виграє його інший наближений до міського голови підприємець і депутат міської ради Леонід Климович. Поки власник «Львівської жінки» пробує щось оскаржити в суді, паралельно через суд міська рада виселяє «Львівську жінку», - каже Володимир Мигас.

У день виселення громадські активісти вийшли захистити підприємство, але не змогли протистояти міліції, яка допомагала виконавчій службі виселяти його. Усе обладнання грубо демонтували та вивезли на склад, що призвело до припинення роботи кабельної мережі «Львівська жінка».

Представники ГО «Патріот України» перешкоджають виселенню ЛЖ
Представники ГО «Патріот України» перешкоджають виселенню ЛЖ
Громадські активісти після суду
Громадські активісти після суду
ДИВИТИСЬ БІЛЬШЕ ФОТО, виконаних при ліквідації ПП «РО КТ «Львівська жінка».

Відключення «Львівської жінки» сталося напередодні трансляції по телеканалу «ZIK» програми з циклу «Хто там живе»? присвяченій особі нововолинського міського голови. У програмі висвітлили маловідомі громадськості факти про діяльність мера Нововолинська Віктора Сапожнікова.

Зрозуміло, що абоненти, не отримуючи послуг, вимушені ставати клієнтами «Нововолинського ТТІ». Новий кабельний оператор також має своїх журналістів і запускає місцевий телеканал, на якому активно висвітлюється у потрібному руслі робота Нововолинської міської ради на чолі з Віктором Сапожніковим. Лише за минулий рік з нововолинської казни підприємству «Нововолинське ТТІ» перерахували 30 тисяч гривень за «висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування та відповідних рішень Нововолинської міської ради». Починаючи з 2009 року по 2013 рік щороку за ті ж послуги кабельне телебачення отримувало по 36 тисяч гривень.

Минуло року співзасновника «Нововолинського ТТІ» Віктора Ярему партія Ляшка висунула кандидатом у народні депутати. Правда, здобути мандат народного депутата пану Яремі власне телебачення не допомогло.

А тим часом судові справи по «Львівській жінці» тривають. Порушено кілька кримінальних справ, але правозахисник Володимир Мигас, стверджує, що їх ніхто і не думає розслідувати належним чином.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ася Показати IP 10 Лютого 2015 21:05
яка доля НОВОЇ ПОЗИЦІЇ В РОЖИЩАХ.З КАБЕЛЬНИМИ МЕРЕЖАМИ ТА Wi-Fi .
Штефан, Луцьк Показати IP 10 Лютого 2015 21:33
На каналі львівська жінка показували хороші фільми про любов. Зараз хорошіх фільмов про любов немає.
Штольцман до Штефан, Луцьк Показати IP 12 Лютого 2015 09:12
А зараз любові немає!!!((( А желізко проходімець, провокатор і словоблуд!!!!
ЛОЛА до Штефан, Луцьк Показати IP 15 Березня 2016 00:23
Як нема ? Э ...https://www.youtube.com/watch?v=i0R7cZUBsQI
Анонім Показати IP 10 Лютого 2015 22:08
Другие придут, сменив уют на риск и непомерный труд. одним словом, і ті колись комусь неугодними стануть. і почнеться спочатку. Нецікаво.
Штефан, Луцьк Показати IP 11 Лютого 2015 00:46
Для самотнiх старших жiнок треба буде знов включить Л.Ж Политики тут нема!
такі да Показати IP 11 Лютого 2015 09:07
Очевидне рейдерське захоплення за сприяння і під патронатом міського голови. В мене є запитання до нововолинців: чому на Схід вбивати східняків є люди, а з бандитами у власному місці навести порядок патріотів немає?
Мигас Володимир до такі да Показати IP 11 Лютого 2015 11:16
Сапожніков ще той комуняка і роботу веде по тих же технологіях що і пУТІН (гібридним методом). Він купив у Нововолинську майже усі осередки партій. Він вдало запускає негативні слухи проти неугодних. "Львівська жінка" стала показувати правду про Сапожнікова і він її знищив.
Анатоль_ до Мигас Володимир Показати IP 11 Лютого 2015 13:33
Не вірю!!!
я знаю до Мигас Володимир Показати IP 11 Лютого 2015 20:56
Ніякої правди львівська жінка про Сапога не показувала.На студію щомісяця перераховувались кошти за "висвітлення діяльності міської влади". " Владні мужі" просто вирішили прибрати до рук прибутковий стабільний бізнес і витрунити з Новіка "львівського дурачка"-любителя собачок та малоліток.
Ярема до такі да Показати IP 12 Лютого 2015 09:15
От патріот якраз і показав галицьким зайдам, що робити їм у славному шахтарському місті трударів не має що!!!! Нехай окручує людей деінде!!!!
Оксана Показати IP 11 Лютого 2015 09:17
Як це все надоїло, стара - стара платівка
Анонім до Оксана Показати IP 11 Лютого 2015 14:27
І не кажіть. Сапог не просто стара платівка, а стара і поросла комуністичною пліснявою...
Юся Показати IP 24 Серпня 2016 15:38
то Яреми рук діло, бандюга...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus