USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замок в Олиці пропонують відкрити для туристів. ФОТО

7 Жовтня 2013 16:14
Звільнити Олицький замок, що у Ківерцівському районі на Волині, від медичного закладу пропонували члени громадської ради при Волинській облдержадміністрації.

Під час засідання, що відбулося 7 жовтня, говорячи про важливість залучення туристів на Волинь, голова комісії з питань економічного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства Петро Гоцалюк звернув увагу на пам’ятку архітектури XVI-XVII століть – замок Радзивілів.



«У нас є чудовий об’єкт – замок у селищі Олика, який має велику історичну цінність. На жаль, там розташований лікувальний заклад. Така практика була у радянський період – у храмах робили сховища, а в палацах – лікарні, зазвичай, психіатричні або туберкульозні», - повідомив Петро Гоцалюк.



Він також зазначив, що у Львівській області демонструють позитивний приклад, відкривши усі замки для відвідувачів. Волинь бере участь у туристичному проекті «Велика Волинь», розроблений міжнародний туристичний «Шлях Гедиміновичів», який об’єднує литовські та українські міста. Отож, Петро Гоцалюк запропонував розглянути можливість перенесення медичної установи, визнавши, що питання досить складне.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк повідомив, що на наступний рік передбачено виділити 2 мільйони гривень на укріплення мурів Луцького замку, а для перенесення лікарняного закладу з Олицького замку потрібні десятки мільйонів гривень. Здійснювати такі масштабні проекти, на його думку, найкраще за прямим дорученням Президента. З його слів, зробити замок туристичним об’єктом однозначно потрібно.
ЧИТАТИ ЩЕ: ДЛЯ ПСИХЛІКАРНІ, РОЗМІЩЕНОЇ В ЗАМКУ, ПРИДБАЛИ ВУГІЛЛЯ НА ПІВМІЛЬЙОНА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Hunter Показати IP 7 Жовтня 2013 22:50
Гарна ідея. Там є ще фантастичний костел, на якому зберігся колір на на фасадних скульптурах. Почніть хоча б з нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus