USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У школах до Дня Перемоги покажуть фільм про «кіборгів»

27 Квітня 2015 13:45
Міносвіти рекомендує поєднати вшанування ветеранів та учасників АТО. Так, у Міносвіти рекомендують 8 травня показати фільм про "кіборгів" у всіх навчальних закладах країни.

Про це йдеться в рекомендаціях міністерства про заходи з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі, - повідомляє lb.ua. Документ доступний на сайті Міносвіти.

5-7 травня в рамках підготовчої роботи доручено організувати надання допомоги сім'ям загиблих воїнів-захисників України; упорядкувати пам'ятники захисників України в роки Другої світової війни і місця поховань воїнів ЗСУ, добровольців, волонтерів, які загинули під час АТО; створювати газети, стінгазети, радіо-, телепрограми на теми: "Вахта пам'яті Небесної сотні", "Історії героїв війни"; провести флешмоб "Квітка пам'яті" з виготовленням червоних маків як символу пам'яті про загиблих на війні.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ВІДЗНАЧАТЬ ПІД НОВИМ СИМВОЛОМ

8 травня в усіх навчальних закладах країни повинні пройти урочисті лінійки "1939 - 1945. Пам'ятаємо! Перемагаємо!" з ушанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни й учасників АТО хвилиною мовчання. На лінійки рекомендують запросити ветеранів й учасників АТО.

Цього дня пропонують подивитися документальний фільм про "кіборгів" Донецького аеропорту "Добровольці Божої Чоти" режисерів Івана Яснія і Леоніда Кантера.



Нагадаємо, фільм "Добровольці Божої Чоти" - про бійців, сила духу яких виявилася сильнішою за бетон, - 10 квітня 2015 року показали у Луцьку.



ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ФІЛЬМ

9 травня передбачено покладання квітів до меморіалів Слави, поховань воїнів Другої світової і загиблих в АТО.

Рекомендації Міносвіти не передбачають звіту про проведення цих заходів.

Нагадаємо,Верховна Рада перейменувала День Перемоги (9 травня) на День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня указом Президента встановлено День пам'яті та примирення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus