USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Профіль користувача
Grigorovich
Дата реєстрації: 22 Вересня 2014 10:47
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня, Григорович!

Законодавство України забороняє застосування переговорних пристроїв FRS / GMRS стандарту. (Дозволені радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користуванняперелічені в додатках до рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України від 12 січня 2012 року N 18, де пристрої стандарту FRS / GMRS не значаться).

За використання переговорних пристроїв FRS / GMRS стандарту настає відповідальність, передбачена ст. 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності від 1700 грн. до 3400 грн.) та ст.146 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил реалізації, експлуатації радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв будь-якого виду і призначення, а так само користування радіочастотним ресурсом України без належного дозволу чи ліцензії або з порушенням правил, які регулюють користування радіочастотним ресурсом України - тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 грн. до 750 грн. з конфіскацією зазначених засобів і пристроїв або без такої і на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від 750 грн. до 1700 грн. з конфіскацією зазначених засобів і пристроїв або без такої).
Відповідь юриста:
В типових договорах на постачання електроенергії для населення передбачено, що енергопостачальник має право робити перерву в постачанні електричної енергії або відключати споживача без його згоди у випадках, передбачених Правилами користування електричною енергією для населення.

Пунктом 34 таких правил передбачено, що користування електричною енергією може бути тимчасово припинено у разі виникнення режимів, безпосередньо не пов'язаних з аварією, за яких провадиться обмеження відпуску електричної енергії та потужності.

І під вказану норму постачальник може підвести ті обставини, у зв'язку з якими відбувалось припинення постачання електроенергії.

Тому намагання відсудити якусь грошову компенсацію за відключення електроенергії малоперспективне заняття.
Grigorovich: Добридень!

Зібралися з друзями біля водойми зловити два-три карасика та зварити юшки, посидіти-поговорити. Прийшов чоловік, назвався орендарем водойми. Сказав, щоб ми і на 30 метрів до водойми не підходили, тут все його, він купляв рибу і запускав в цю водойму, і ловити нам не дасть.

На закон про загальне водокористування йому начхати, бо, з його слів, закон поширюється на водойми в населених пунктах, а його водойма, бачите, тут населений пункт - ні, не в населеному пункті.

Якихось документів на оренду в нього не було, сказав, що ми не контролюючі органи і показувати їх всім і всякому він не має бажання. Загалом, настрій був зіпсований.

Загалом і запитання: чи прав той орендаторі і чи повинні бути в нього документи на видному місці, в яких описано, що можна, а що ні, якесь посвідчення особи, а то він не представився. Якщо орендар не правий, чи реально його до відповідальності?
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Частинами 4 та 5 статті 47 Водного кодексу України, передбачено, що на водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду. Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

В той же час, в якому саме форматі орендар водойми має доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, законом не передбачено. Певно, це питання врегульовано в договорі оренди між обласною радою та орендарем.

На сьогодні за дії в описаній ситуації відповідальність орендаря законодавчо не передбачена. Ви можете лише написати про такий випадок до обласної ради, яка може прийняти такий випадок до уваги як можливе порушення договірних зобов'язань орендаря водойми.
Система Orphus