USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Профіль користувача
tim
Дата реєстрації: 8 Жовтня 2014 13:25
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Не дивлячись на зміну часів, процедура оскарження дій прокурора не змінилися - прийняте прокурором рішення може бути оскаржено прокурору вищого рангу або до суду (ст. 12 Закону України "Про прокуратуру".

При цьому можливо застосувати 2 процедури оскарження одночасно: відомчу (прокурору вищого рангу) і судову.

Наскільки зрозумів, Ваша заява розглядалась в звичайному порядку (не в межах кримінального провадження), тому судове оскарження дій прокурора як посадової особи можливе в порядку адміністративного судочинства.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Відразу зазначу, сьогодні щодо мобілізації 2015 ми маємо тільки заяви керівників країни, попередньо узгоджені з Міністерством оборони та на РНБО, однак не виражені в конкретній правовій формі (указі Президента, і без відповідних змін законодавства), і дати правову відповідь на питання щодо переліку категорій осіб, кого торкнеться майбутня мобілізація поки не вийде.

Щодо відповідальності. Я вже моніторив правову складову цього питання під час третьої хвилі мобілізації 2014 року (про це детально написано в цьому матеріалі http://www.volynnews.com/news/zagiblinashodivolinyani/shcho-tiahne-za-soboiu-ukhylennia-vid-mobilizatsiyi-analityka/).
Сьогодні законодавча база щодо відповідальності не змінилася. Лише розширилася категорія осіб, які не підлягають обов'язковій мобілізації (ті, хто здійснює виховання неповнолітніх дітей, це ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію").
Відповідь юриста:
Доброго дня!

За умови, що факт привласнення коштів не встановлений вироком суду або постановою у справі адміністративного правопорушення - на підставі п. 2 ч. 1 ст. 41 Кодексу законів про працю України - винних дій працівника, який безпосередньо обслуговує грошові, товарні або культурні цінності, якщо ці дії дають підстави для втрати довір'я до нього з боку власника або уповноваженого ним органу. Якщо такий факт встановлений вироком суду або постановою у справі адміністративне правопорушення - на підставі п. 8 ч. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України. Надати правильну відповідь, чи буде це криміналом тут однозначно не зможу. Необхідно детально проаналізувати всі обставини такої ситуації, особливо суб'єктивну складову.

Розрахунок при цьому проводиться в загальному порядку у відповідності до ст. 116 Кодексу законів про працю - заробітна плата за фактично відпрацьований час та компенсація за невикористану відпустку, які виплачуються в день звільнення.
Система Orphus