USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Профіль користувача
Лана
Дата реєстрації: 22 Травня 2015 15:08
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Тут є декілька варіантів.

1. Із залученням представників МЖК складаєте акт про обстеження будинку, де чітко вказуєте, що слід відремонтувати. Розробляєте кошторис на такий ремонт. Погоджуєте із мешканцями, яких найбільш стосується ремонт таких місць будинку, питання проведення його власними силами та збираєте з них на це кошти. Повідомляєте МЖК, що мешканці, які скидаються на ремонт, в подальшому суму вартості ремонту не будуть сплачувати як внески на утримання будинку, та вимагаєте проведення відповідних коригувань у розрахунках. Цей варіант - найдієвіший.

2. Подаєте до суду колективний позов від мешканців будинку до МЖК з вимогою провести відповідний ремонт Вашого багатоквартирного будинку, який балансоутримувач повинен зробити згідно з договірних зобов'язань перед мешканцями, та згідно з Правилами утримання житлових будинків та прибудинкових територій.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Оплата праці здійснюється згідно з встановленим посадовим окладом, надбавками, преміями тощо, які обумовлені індивідуально між роботодавцем та найманим працівником. При цьому це може бути погодинна чи подобова оплата праці на умовах фіксованого часу або ненормованого робочого дня.

За наявності у працівника лікарських протипоказань щодо перебування у наметах, він однозначно має право відмовитись від виконання такої роботи.
Відповідь юриста:
Роз'яснюю детальніше з посиланням за законодавство. Норми Кодексу законів про працю України.

Стаття 50. Норма тривалості робочого часу.

Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Стаття 52. П'ятиденний і шестиденний робочий тиждень та тривалість щоденної роботи

Для працівників установлюється п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями. При п'ятиденному робочому тижні тривалість щоденної роботи (зміни) визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку або графіками змінності, які затверджує власник або уповноважений ним орган за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації з додержанням установленої тривалості робочого тижня (статті 50 і 51).

На тих підприємствах, в установах, організаціях, де за характером виробництва та умовами роботи запровадження п'ятиденного робочого тижня є недоцільним, встановлюється шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем. При шестиденному робочому тижні тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин при тижневій нормі 40 годин, 6 годин при тижневій нормі 36 годин і 4 години при тижневій нормі 24 години.

П'ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється власником або уповноваженим ним органом спільно з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) з урахуванням специфіки роботи, думки трудового колективу і за погодженням з місцевою радою.

Стаття 106. Оплата роботи в надурочний час

За погодинною системою оплати праці робота в надурочний час оплачується в подвійному розмірі годинної ставки.

За відрядною системою оплати праці за роботу в надурочний час виплачується доплата у розмірі 100 відсотків тарифної ставки працівника відповідної кваліфікації, оплата праці якого здійснюється за погодинною системою, - за всі відпрацьовані надурочні години.

У разі підсумованого обліку робочого часу оплачуються як надурочні всі години, відпрацьовані понад встановлений робочий час в обліковому періоді, у порядку, передбаченому частинами першою і другою цієї статті.

Компенсація надурочних робіт шляхом надання відгулу не допускається.

Стаття 108. Оплата роботи у нічний час

Робота у нічний час (стаття 54) оплачується у підвищеному розмірі, встановлюваному генеральною, галузевою (регіональною) угодами та колективним договором, але не нижче 20 відсотків тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи у нічний час.

Нічним вважається час з 10 години вечора до 6 години ранку.

Норми Закону України "Про оплату праці"

Стаття 1. Заробітна плата

Заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Стаття 2. Структура заробітної плати

Основна заробітна плата. Це - винагорода за виконану роботу відповідно до встановлених норм праці (норми часу, виробітку, обслуговування, посадові обов'язки). Вона встановлюється у вигляді тарифних ставок (окладів) і відрядних розцінок для робітників та посадових окладів для службовців.

Додаткова заробітна плата. Це - винагорода за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість і за особливі умови праці. Вона включає доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством; премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій.

Інші заохочувальні та компенсаційні виплати. До них належать виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства, або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.
Система Orphus