USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
Нина
Дата реєстрації: 10 Серпня 2015 14:05
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Без їх згоди Ви законно не зможете зареєструвати своє місце проживання у вказаній квартирі. Статтею 92 Житлового кодексу передбачено, що подальше вселення піднаймачем членів сім'ї допускається лише за згодою наймодавця, наймача та інших осіб, зазначених у частинах першій і третій статті 91 цього Кодексу (тобто тих, чиє місце проживання в вже зареєстроване в помешканні).
Відповідь юриста:
Виходить, що так. Лише, якщо пропишитесь, матимете право проживати в квартирі, та в подальшому на частки при її приватизації.
Відповідь юриста:
Прошу )
Відповідь юриста:
Доброго дня! Без згоди інших осіб, які проживають в квартирі, яку хочете приватизувати, здійснити таку процедуру неможливо з огляду на частину 2 статті 8 Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду". І через суд їх зобов'язати приватизувати квартиру неможливо, оскільки це їх право, а не обов'язок.

Можливим варіантом в такій ситуації є виписати їх через суд (якщо вони там не проживають більше 6 місяців), прописатись в квартирі самій з мамою, та приватизувати її.
Відповідь юриста:
Інших правових варіантів, крім описаного у попередній відповіді, немає, оскільки частиною 2 сттті 65 Житлового кодексу України передбачено, що особи, які вселилися в жиле приміщення як члени сім'ї наймача, набувають рівного з іншими членами сім'ї права користування жилим приміщенням, якщо при вселенні між цими особами, наймачем та членами його сім'ї, які проживають з ним, не було іншої угоди про порядок користування жилим приміщенням.
Відповідь юриста:
Прошу!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, можливо, якщо в цій квартирі прописані батьки дитини, або хтось із батьків. Місце проживання малолітніх, неповнолітніх дітей реєструється за місцем проживання їх батьків.
Відповідь юриста:
Маю на увазі, що дитина "прописується" вже до зареєстрованого місця проживання когось із батьків, а не батьки "прописуються" до зареєстрованого місця проживання дитини. В такій послідовності, а не навпаки.
Відповідь юриста:
Прошу!
Нина: Добрий день! У мене знову до Вас питання стосовно маминої неприватизованої квартири. Я свою невістку попросила виписатися з квартири і щоб в цю квартиру прописався мій син. І тоді її дочка (моя племіниця) і мій син приватизували б квартиру порівно. Вона відмовилася від такої пропозицій, тоді я її сказала, що давай я пропишусь і ми уже у чотирьох (я.мама.невістка і племінниця) приватизуємо на чотирьох, вона теж відмовилася.

Тепер вона в квартирі вирішила зробити ремонт, я її ключі від маминої кімнати відділа, для того щоб на час ремонту поставити туди всі речі, щоб не заважали під час ремонту. Вона також замінила вхідні двері. І тепер мені ключі не віддає, посилається на те, що я можу приходити, коли хочу, але тільки в її присутності і через рішення суду.

Що я тільки опіку і ніяких прав в цій квартирі немаю. І каже, що я можу тільки разом з мамою переїхати до квартири. Мама на даний час перебуває у мене, так як вона недієздатна - інвалід. Скажіть, будь ласка, чи має право невіста так вчиняти, не віддіти мені ключі від квартити поки мама находиться у мене. Як я маю поступити в данному випадку. Дякую Вам за відповідь.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цій ситуації невістка в принципі має право не впускати Вас у квартиру в період відсутності в помешканні Вашої матері, щодо якої Ви здійснюєте опіку. Якщо бажаєте знаходитись в квартирі, то можете переселити туди матір, і тоді перебувати в помешканні на правах опікуна. І під час вчинення супротиву у цій ситуації - залучити органи соцзахисту для фіксування факту перешкоджання здійснення функцій опікуна. Однак зважте, чи це буде доцільно з огляду на подальші наслідки - це не надасть Вам будь-яких майнових прав на житло, а також не примусить невістку здійснити приватизацію квартири в тому числі на матір.
Відповідь юриста:
Прошу.
Система Orphus