USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
Ірина
Дата реєстрації: 15 Жовтня 2015 22:56
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я не можу Вам точно відповісти на це питання. Воно вирішуватиметься органами соцзахисту комісійно. Вважаю, якщо повно викласти цю ситуацію, як пишите мені (зокрема описати це все в додатково поданому листі, а не лише зазначити сухі дані в декларації та заяві), питання може бути вирішеним на Вашу користь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, ці кошти вважаються доходом. І окрім декларації на отримання житлової субсидії, тані дані слід було обов'язково вказати в декларації про доходи, яку в цьому випадку слід було подати в податкову інспекцію до 01.05.2015 року, і сплатити с таких коштів податок. Наразі правильно буде подати в податкову декларацію, де зазначити, що такі кошти отримали (щоб надалі не виникли проблеми з податковою). І дані про такий дохід слід вказати в декларації, яку подаєте із заявою на отримання субсидії. Звісно, Ви можете і не вказувати такі дані в податкову та в органи соцзахисту. Однак проблеми можуть виникнути, після того, як податківці опрацюють дані від нотаріуса (адже він зобов'язаний їх про це повідомити як податковий агент).
Ірина: Доброго дня! Наша сім'я користується субсидіями. Я нещодавно поміняла роботу, почала працювати в підприємця. В мої обов' язки буде входити вносити кошти на приватівські карти різних фізичних осіб в досить великих розмірах (поповнення картрахунків третіх осіб). При внесенні коштів в касі, мене будуть ідентифікувати і внесення буде відбуватися від мого імені. Зважаючи на те, що відмінили банківську таємницю, чи такі операції не виявлять органи соцзахисту при перевірці, і, якщо виявлять, чи не розцінять ці внесені кошти як, наприклад, покупку на суму більше 50 тис.грн, що потягне відміну субсидій?
І друге запитання. Якщо на мою карту почнуть заходити кошти від різних фізичних осіб в великих розмірах, чи це також несе ризик, що субсидії відмінять?
Категорично відмовитися від цих обовязків я не можу, порадьте, як правильно проводити ці операції...
Дякую.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку для уникнення можливих непорозумінь, Вам слід вносити такі кошти від імені свого роботодавця, просто Ви будете ідентифіковані в банку як особа, яка просто вносить кошти від імені когось.
Система Orphus