USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Профіль користувача
Time
Дата реєстрації: 10 Грудня 2015 16:22
Коментарів: 3
Відповідь юриста:
Доброго дня. Вимога працівника щодо виплати премії за вказаних обставин буде цілком правомірною. Тому слід на початок скерувати аргументовану письмову вимогу щодо виплати премії. І у разі її не задоволення, стягнути її в судовому порядку. Позов виграшний.
Відповідь юриста:
В такому випадку слід правильно оформити переведення працівника на іншу посаду в процесі реорганізації підприємства (а не звільнити і прийняти заново). Відповідно тоді за працівником збережуться усі трудові гарантії з врахуванням його попереднього трудового стажу. І за відсутності нарікань роботодавця - це питання може позитивно вирішитись.
Відповідь юриста:
Нормативними документами склад ліквідаційної комісії у разі "самоліквідації" (тобто не банкрутства, примусової ліквідації з інших підстав) підприємства не регламентовано. Як правило, до складу комісії входять, зокрема, керівник підприємства (як голова ліквідаційної комісії), головний бухгалтер та інші працівники підприємства. Також до нього може бути включено осіб зі сторонніх організацій (наприклад, фахівців з аудиторської чи юридичної фірми). При ліквідації підприємства, у статутному фонді якого є державна частка, до складу комісії обов’язково включається представник власника держмайна відповідного державного органу. (Тут керуєтесь статтею 105 Цивільного кодексу України).

Якщо йдеться мова про державну установу, тут слід керуватись Порядком здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим постановуою КМК від 20 жовтня 2011 р. N 1074.
Система Orphus