USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90
Світ вражає: У Новій Зеландії вчені знайшли рідкісне дитинча акули-примари
Дослідники з Національного інституту водних та атмосферних досліджень Нової Зеландії знайшли рідкісне дитинча акули-примари. Його зловили на глибині приблизно 1200 метрів на височині Чатем.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Wionews.

«Можна сказати, що ця акула-примара нещодавно вилупилася, бо має повне черево яєчного жовтка. Це дивовижно. Більшість глибоководних акул-примар, яких бачили люди, є дорослими особинами, про новонароджених повідомляють нечасто, тому ми мало знаємо про них. Глибоководні види важко знайти, зокрема, якщо взяти акул-примар, вони, як правило, досить загадкові. Ми просто не бачимо їх часто», – розповів вчений-рибалка з Національного інституту водних та атмосферних досліджень Нової Зеландії доктор Бріт Фінуччі.

Дослідники візьмуть у знайденої акули невеликий зразок тканини та генетичний зразок матеріалу тканин.

Довідка

Акули-примари – хрящові родичі акул та скатів, але вони відрізняються декількома характерними рисами. Наприклад, у них по одній зябрі з кожного боку тіла.

Вони можуть зрости майже до двох метрів у довжину залежно від виду. Їхні очі захищені шаром тканини, через що вони світяться в темряві.

Як відомо, ембріони акул-примар розвиваються в яйцевих капсулах, відкладених на морському дні. Молоді та дорослі особини можуть мати різні потреби в харчуванні та середовищі проживання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus