USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині лише 6% громад зареєстрували землю

13 Квітня 2021 14:56
Місцевим громадам передали близько 90 тисяч гектарів земель, розташованих за межами населених пунктів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 13 квітня.

Як стало відомо під час комісії, наразі волинські громади отримали близько 90 тисяч гектарів сільгоспземель за межами населених пунктів, якими донедавна розпоряджалося Головне управління Держгеокадастру у Волинській області.

Згідно з інформацією відомства, громади вже рішеннями сесій прийняли ці землі, проте поки вони не зареєструють право на володіння цими ділянками, ради не можуть ними розпоряджатися. Зареєстрували землю лише 6% громад.

Крім того, є випадки, коли громадам передані ділянки, які раніше були надані в оренду за символічні гроші. Але громади цілком можуть поставити вищі орендні ставки – до 12% від нормативної грошової оцінки. А це – немалі надходження до бюджетів.

Зрештою, члени комісії вирішили надіслати листи в усі громади області з рекомендацією зареєструвати передані їм землі. Крім того, громадам також рекомендують заключити з орендарями отриманих земель додаткові угоди, в яких встановити максимально можливі орендні ставки, щоб залучити додаткові кошти в свої бюджети.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus