USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Документи за 5 років: на ПКД для реконструкції древнього городища на Волині виділили 225 тисяч

16 Вересня 2021 20:54
Проектно-кошторисну документацію на реставрацію городища у Володимирі-Волинському, до якої взялися ще у 2016-му, планують завершити цьогоріч. Про це йдеться у розпорядженні голови ОДА щодо внесення змін до показників бюджету на 2021 рік.

Зокрема, відомо, що з бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади надійшло 225 тисяч гривень до бюджету області. Призначення коштів – виготовлення проєктно-кошторисної документації на проєкт «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище Вали ІХ – ХІІІ ст.» у м. Володимирі-Волинському (в комплексі земляних валів замку ХІІІ–ХVІ ст.)» для адміністрації ДІКЗ «Стародавній Володимир» у місті Володимирі-Волинському. Згаданий заклад перебуває в обласному підпорядкуванні.

Цю роботу, до слова, розпочали ще в 2016 році, йдеться у додатку до розпорядження. Проте на початок 2021 року ПКД було готове на 50%. Загальна вартість виготовлення документації – 450 тисяч гривень. Передбачається, що на кінець поточного року проектно-кошторисна документація буде готова на 100 %.

Як повідомлялося раніше, експерти проаналізували, що вали збереглися на 75%. У 2017 році була озвучена пропозиція щодо трьох стадій реконструкції пам’ятки «Городище-Вали». На першій стадії запланована реконструкція приміщення громадської споруди (колишнього приміщення в’язниці) під музейно-адміністративний заклад ДІКЗ «Стародавній Володимир», перекладання інженерних мереж та реконструкція пам’ятника жертвам тоталітарних режимів. На другій стадії мають реставрувати самі земляні вали, які, до речі, лише в одному місці, а це при вході, не мають підтвердження автентичності. Саме у цьому місці заплановано зробити конструкцію в’їзної вежі. Цікавою є третя стадія, де має бути зроблена в’їзна вежа з елементами дерев’яних стін та фортець, а також підняття вище рівня ґрунту залишків стін та фундаментів кам’яного замку, їх консервація та музеєфікація.

До слова, у квітні цього року бюджет Володимир-Волинської громади виділив кошти на проведення пошукових та ексгумаційних робіт на території заповідника.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus