USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

10 років тюрми з конфіскацією: ексдиректор Луцького хлібокомбінату оскаржуватиме вирок

17 Березня 2023 21:44
Вищий антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишньому директору державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» Степану Москвичу, а екскерівнику елеватора підприємства Леоніду Тимофіюку – понад сім років колонії. Вирок було оголошено 16 березня.

Степана Москвича визнали винним у розтраті майна ПАТ «Аграрний фонд» – 26 тисяч тонн зерна на загальну суму 56 мільйонів гривень. Однак захист не погоджується з вироком, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Безумовно, ми як захист вважаємо вирок необ’єктивним. Наша позиція – Степан Москвич невинуватий у пред’явленому обвинувачені. Однак суд став не на нашу сторону. Це ще не кінець, оскільки є апеляція, а після апеляції – Верховний суд», – прокоментував адвокат Марк Герасименко.

Він повідомив, що вирок ще не набрав законної сили.

«Вирок було винесено, однак він ще не набрав законної сили. Тобто в нас є 30 днів на його оскарження. Далі йде процес апеляції, де ми знову будемо відстоювати свою позицію щодо невинуватості Москвича Степана Овсійовича. Нині він перебуває на волі. Його ніхто не затримував, і він продовжує займатися своїм захистом і доводити свою невинуватість», – сказав адвокат.

За версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на зберігання до Луцького КХП № 2. Його тодішній керівник Степан Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив тодішній керівник елеватора Леонід Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП № 2 вивезли понад 26 тисяч тонн збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 мільйонів гривень.

НАБУ направило до суду цю справу ще в листопаді 2018 року. Лише в 2019 році суд призначив засідання.

Гучні виявлення нестачі зернових на КХП під час каденції Степана Москвича викликали подив у багатьох. Місцеві ЗМІ писали, що з КХП № 2 у 2014 році у Степана Москвича не заладилося: якраз під час його керівництва ревізія виявила недостачу зерна – 29 тисяч тонн минулорічного врожаю; щоправда, як кажуть, пропало воно ще задовго до Москвича.
Нагадаємо, Держрезерв відсудив у Луцького КХП майже 320 мільйонів боргу за понад 47 тонн зерна, які було передано комбінату на зберігання у 2004 році і зникнення яких виявили у 2010 році.

Із 1997 року до 2010 року включно КХП очолював Михайло Гнасюк. Він зі своєю заступницею Ольгою Цісар і керівником столичного підприємства Андрієм Косовим опинилися на лаві підсудних, коли перевірка виявила зникнення сотні тисяч тонн зерна, яке було в них на зберіганні від ПАТ «Аграрний фонд». Посадовці Луцького КХП № 2 уклали кілька фіктивних договорів про те, що беруть на зберігання збіжжя столичного підприємства «Конкорд плюс».

Для них ця історія закінчилася тим, що директора звільнили від кримінальної відповідальності через завершення термінів давності. Його заступницю теж звільнили від кримінального провадження. Своєю чергою, керівник київського підприємства нині взагалі перебуває у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Were Показати IP 18 Березня 2023 00:40
Час сидіти, не в комфортному будинку на руслі Строк в Боратині, а на шконарі, бо таки є за що!
Анонім Показати IP 18 Березня 2023 06:57
бабло переможе зло
Волинянин Показати IP 18 Березня 2023 07:07
Ця кримінальна історія, враховуючи швидкість з якою проводилося досудове слідство і тепер проводиться судове слідство теж закінчиться так само, тобто затягнуть і закриють провадження за закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Або якщо строки не вийдуть, то виіде Москвич та його спільник за кордон і там вже доживе свій вік. Бо в нашій державі реально саджають тільки ща крадіжку палки ковбаси і таке інше. За крадіжку міліонів злодіїв не саджають.
Іван Показати IP 18 Березня 2023 07:58
Звичайно, для адвокатів - це золота жила. Качнуть грошей, про які й не мріялось. А Степану можна зливати воду. Як кажуть: "Сара, пізно пити боржомі".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus