USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

10 січня: дні народження, події, факти

10 Січня 2017 00:00
День народження 10 січня святкує талановита лучанка, дизайнер, вчитель трудового навчання Луцького НРЦ – Василина Волинець (на головному фото). З найкращими побажаннями в день народження її вітають рідні та друзі та бажають міцного здоров'я, палкого кохання, сімейної злагоди, щирих емоцій, гарних ідей і легкого втілення їх в життя!

Окрім того, сьогодні святкує день народження журналіст Анна Єкименко-Поліщук. Друзі вітають її зі святом та бажають усіляких успіхів, безкінечного позитиву, сонячних днів та гарних новин!
Анна Єкименко-Поліщук
Анна Єкименко-Поліщук
Також 10 січня день народження відзначають колишній депутат Луцької міської ради Володимир Никитюк, а також почесний ректор Волинської духовної семінарії УПЦ МП протоієрей Петро Влодек.
Володимир Никитюк
Володимир Никитюк
Петро Влодек
Петро Влодек
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом та зичить здоров’я, миру і достатку. Нехай кожен день приносить лише гарні новини та щирі емоції.

Іменини за православним календарем святкують Давид, Олександр, Йосип, Яків, Гнат та Симон.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку стартував неформальний фестиваль каліграфії, шрифту, книги під назвою «Простір літер» .

У 2014 році в цей день у Луцьку запалили найбільшу свічу України. Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» розпочали, запаливши найбільшу свічу України від Вифлеємського вогню.

Про старовинну кулінарну книгу, видану у 1930 році, редакція розповідала 2013 року. Стародрук зберігається в родині волинянина Олексія Поліщука. Унікальне видання прикрашає 261 кольорова ілюстрація. На них – процес приготування страв, їх готовий вигляд та сервірування столу. У той час ще не було кольорових фото, книгу проілюстрував художник Ведлуг Дзієлог, переможець Міжнародної виставки мистецтва кухарства 1930 року.

У 2013 році волинянка стала героїнею «української літератури». Детальніше про це читайте ТУТ.

У 2011 році у Луцьку відгуляли різдвяні вечорниці. Тоді святкове дійство відбулося в рамках етнофестивалю «Різдво у Волинській родині» у луцькому Палаці культури.

Окрім того, редакція писала, що у луцькому костелі звучали особливі колядки. Посеред костелу святого Петра і Павла розташували барабану установку та звукову апаратуру для того, аби заспівати у храмі польські, українські та англійські колядки у стилі джаз.

Народилися:

Цього дня народилися німецький астроном Маріус Сімон, український поет Григорій Воробкевич, український політичний і держаний діяч, перший Президент України Леонід Кравчук, американський фізик, лауреат Нобелівської премії 1978 року за відкриття мікрохвильового реліктового випромінювання Роберт Вільсон, американський боксер Джордж Формен, знаменитий англійський рок-музикант, співак і автор пісень, відомий особливим хрипким вокалом Род Стюарт, радянська й російська актриса театру й кіно Валентина Теличкіна, знаменитий німецький рок-музикант, хард-рок і хеві-метал гітарист Міхаель Шенкер, український режисер і кліпмейкер осетинського походження Алан Бадоєв.

Сталося:

49 до н. е. — всупереч закону, Юлій Цезар перетнув Рубікон і почав похід на Рим.

1569 – почався Люблінський сейм, який розглядав питання про унію між Польщею та Литвою.

1653 – у Переяслав прибуло російське посольство на чолі з Василем Бутурліним для прийняття присяги козаків московському цареві.

1702 – указами Петра І в Росії заборонено підписуватися зменшувальними іменами, падати перед царем на коліна, взимку знімати шапки перед палацом.

1863 – у Лондоні запущена перша у світі лінія метрополітену (3,6 км).

1920 – заснована Ліга Націй – міжнародна організація держав.

1939 – в УРСР утворені Запорізька, Кіровоградська і Сумська області.

1942 – компанія Ford Motor Company почала виробництво автомобілів моделі Jeep.

1946 – у Лондоні відбулося перше засідання Генеральної Асамблеї ООН, на якому представлено 51 державу.

1975 – на радянському ТБ записана перша передача «Що? Де? Коли?».

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини із Бразилією, Чилі та Великою Британією.

1994 – у Брюсселі ухвалена програма НАТО «Партнерство заради миру».

2001 – перший вихід у світ Wikipedia як частини «Нупедії». Через 5 днів Wikipedia стає самостійним сайтом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus