USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

14 березня: події, факти, дні народження

14 Березня 2018 00:00
Сьогодні весь світ відзначає День річок та День числа «Пі». Воно святкується чотирнадцятого березня, що в прийнятому, зокрема, в США форматі записується як 3.14, і являє собою три перші знаки числа «πі». Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом з датою складає перші шість знаків числа «πі» (3.14159).

День народження 14 березня відзначають екс-начальник обласного управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков, письменник, літературознавець, директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк, настоятелька Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана та начальник відділу промоції Луцька Богдан Каліш.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, миру та успіхів у всіх починаннях.
Геннадій Кожевніков
Геннадій Кожевніков
Микола Мартинюк
Микола Мартинюк
Богдан Каліш
Богдан Каліш
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що завжди буде підтримкою для гаранта: «Я з Порошенком був, є і буду».

У 2016 у Ковелі презентували «Магію весни» – понад 50 картин ковельських художників, виконаних у різних техніках.

У 2015 14 березня у Луцьку показали породи собак, яких не побачиш щодня на вулиці. Собаки та їх власники чи не з усіх міст України приїхали у Луцьк на виставку чотирилапих «Volyn’s Star-2015».

Погляд Волинських новин на «заборонене місто» Януковича читайте в матеріалі за 14 березня 2013 року.

Фоторепортаж з Марсу дивіться ТУТ. Світлини виклав в мережі фотограф Reuters Джим Уркарт, який побував на Марсіанській пустельній дослідній станції, що була побудована і управляється марсіанських співтовариством.

А у 2011 році лучани зняли кіно про любов. Тоді у Луцьку готували багатосерійний телепроект про компоненти сімейного щастя і міцності шлюбу.

Народилися:

Цього дня народилися австрійський композитор, скрипаль, диригент Йоганн Штраус (батько), видатний німецький фізик, автор теорії відносності Альберт Ейнштейн, кобзар з Чорної гори Олексiй Чуприна, український режисер та актор Володимир Савельєв, українська оперна співачка Людмила Юрченко, український радянський актор театру і кіно, режисер і педагог Амвросій Бучма («Назар Стодоля», «Щорс», «Вітер зі Сходу»), український перекладач, редактор, письменник Віктор Шовкун.

Сталося:

1905у Лондоні засновано ФК «Челсі».

Клуб виступає в англійській Прем'єр-лізі і провів більшу частину своєї історії у вищому дивізіоні англійського футболу. Один з клубів-засновників англійської Прем'єр-ліги в 1992 році. «Челсі» чотири рази ставав чемпіоном Англії, шість разів вигравав Кубок Англії і чотири рази Кубок Футбольної ліги. Також клуб добився успіху на європейській арені, двічі вигравши Кубок володарів кубків УЄФА та Суперкубок УЄФА.

1990у Стрию Львівської області вперше у радянський час підняли український національний синьо-жовтий прапор над адміністративною будівлею – міськвиконкомом.

Після Стрия жовто-блакитний прапор,символ незалежності, було піднято у багатьох містах і селах України: 2-го квітня прапор замайорів на ратуші Дрогобича, а 3-го квітня він назавжди оселився і на ратуші Львова.

1994реліз Linux версії 1.0.0.

Загальна назва Unix-подібних операційних систем на основі ядра Linux , бібліотек і системних програм розроблених в рамках проекту GNU, а також іншого програмного забезпечення. На відміну від більшості інших операційних систем, Linux не має єдиної «офіційної» комплектації. Натомість Linux поставляється у великій кількості так званих дистрибутивів, в яких ядро Linux з'єднується з утилітами GNU та іншими прикладними програмами (наприклад, X.org ), що роблять її повноцінної багатофункціональної операційним середовищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus