USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

15-річна традиція: у Луцьку розіграли Кубок з кіокушинкай карате

18 Січня 2022 21:30
Минулими вихідними, 15-16 січня, в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос» відбувся відкритий Кубок Луцька та Волинської області з кіокушинкай карате.

Турнір, який традиційно відбувається уже впродовж 15 років, зібрав близько двох сотень спортсменів, передає телеканал «Аверс».

Участь у турнірі брали як дорослі, так і діти з різних куточків Волині та інших областей України. Найменшим учасникам – по шість років.

Як розповів президент Волинської обласної федерації з кіокушинкай карате Віктор Москвич, участь у турнірі взяли спортсмени з Ковеля, Каменя-Каширського, Володимира, Ківерців, Колок, Турійська, з чотирьох клубів Луцька. Змагалися також спортсмени з Рівного, Корця, Гощі, Львова, Дрогобича та Трускавця.
Поєдинки розпочалися паралельно на двох татамі з молодших вікових категорій. Незважаючи на юний вік, діти демонстрували гарну техніку ведення бою.

Чисельною делегацією приїхали до Луцька каратисти Ковельського спортивного клубу «Оямас». І свої перші поєдинки виграли Михайло Савлук та Станіслав Матвійчук. Хлопчики уже тривалий час займаються кіокушинкай карате та мають великий досвід виступів.
Сімейну традицію успішно продовжує Герман Данилюк з Рівненської області. З чотирьох років хлопчик тренується під керівництвом свого батька. Любить змагання, адже у боях загартовує витривалість.

Сутички старших спортсменів значно відрізнялися технікою і тактикою. Їхня дуель з куміте демонструвала впевнені, різкі та точні удари, швидку реакцію на черговий напад та миттєвий захист. У 17 Марк Васильєв з Рівного має уже коричневий пояс, але мріє про чорний.

Не рідкістю на таких змаганнях є дівчата. Вони йдуть у цей спорт, аби навчитися прийомам самозахисту та бути більш впевненими у собі.
Засмутилась своїм програшем у півфіналі Віталіна Друкачук з Ківерців, але не розчаровується своїм спортивним захопленням.

Перемогу в групі дівчаток до 12 років виборола Анна Смаль з Рівного. У фінальному поєдинку вона здолала свою землячку з іншого спортклубу Мілену Трофимчук.
Багато спортсменів цього дня отримали свої нагороди: переможці та призери в кожній віковій групі окремо серед дівчат та хлопців. Підтримка та заохочення спортсменів уже стала хорошою традицією для Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Тішимося, що сучасні діти небайдужі до спорту. Приємно бачити їхні успіхи на професійних змаганнях і не менш приємно підтримувати їхній розвиток», – резюмує представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний.

На змаганнях діти демонстрували свою силу, характер, майстерність. Були і сльози від поразки у наймолодших, і щасливі посмішки. Але у будь-якому разі кожен отримав важливий досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus