USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

16 травня: події, факти, дні народження

16 Травня 2019 00:00
День народження 16 травня святкує відомий майстер татуажу з Луцька Андрій Луковніков.

Знайомі, близькі та друзі вітають його та бажають натхнення, позитиву, удачі, оптимізму, любові та фінансової стабільності.

З днем народження вітають юрисконсульта Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Світлану Хомицьку. Колеги бажають іменинниці тепла близьких і рідних, сімейного затишку та яскравих емоцій. Щоб усі життєві негаразди обходили стороною, а посмішка ніколи не зникала з обличчя.
Світлана Хомицька
Світлана Хомицька
Також сьогодні святкує день народження голова первинної ветеранської організації «Ювілейна» Ганна Сахарук. Члени Луцької міської організація ветеранів України вітають Ганну Іванівну та бажають іменинниці міцного здоров’я, сили, активного довголіття та Божого благословення.
Ганна Сахарук
Ганна Сахарук
Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання вітає з днем народження медичну сестру відділення торакальної хірургії Оксану Гримайло. Колеги бажають їй радості, енергійності, достатку, величезної сили духу, терпіння та миру.

День народження 16 травня святкує підприємець і громадський діяч Сергій Адамчук. Рідні та друзі вітають його та зичать здійснення задуманого, наполегливості, бадьорості та хороших людей на життєвому шляху.
Сергій Адамчук
Сергій Адамчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить здоров’я, радості, достатку, творчої наснаги, впевненості у завтрашньому дні та тільки хороших новин.

Іменини за православним календарем святкують Петро та Тимофій.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину«. Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч на фестивалі «Вишиті обереги єднання» в Луцьку зібрали 6,5 тисяч на храм у Волновасі. А ще редакція розповідала про українця Назара Вижницю, який став дитячим мером Вінніпега, столиці канадської провінції Манітоба.

У 2017 році український парламент прийняв законопроект, який передбачає штрафи за носіння георгіївської стрічки.

Волинянин привіз срібну медаль з київського марафону у 2016.

2015 цього дня року у Луцьку вперше відбувся фестиваль вуличної музики.

У 2014 році волинські акробати виграли польське «золото».

Окрім того, в Україні обрали найкращий фільм року. Стрічка «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва про переселення кримських татар стала лауреатом першої премії Національної спілки кінематографістів України. «Хайтарма» здобула перемогу в двох номінаціях – «Найкращий фільм 2013» та «Найкращий ігровий фільм 2013»

Народилися:

Цього дня народилися український історик, етнограф і письменник, громадський діяч Микола Костомаров, американський актор, батько акторів Пітера і Джейн Фонда Генрі Фонда, радянська ленінградська письменниця й поетеса Ольга Берггольц («Ніхто не забутий і ніщо не забуте»), французька кіноакторка, секс-символ Франції 1950-1960-х років Мартіна Кароль (Марі-Луїз Муре), французький кутюр’є Кристіан Лакруа, ірландський кіноактор Пірс Броснан, білоруська гімнастка, чотириразова олімпійська чемпіонка Ольга Корбут, американська поп-співачка, сестра Майкла Джексона Джанет Джексон, український письменник Тарас Прохасько («Непрості», «Інші дні Анни», «Спроба реконструкції»), американська акторка Меган Фокс («Трансформери», «Як втратити друзів і змусити всіх себе ненавидіти»), українська фехтувальниця Олена Хомрова.

Сталося:

1920Жанну д’Арк канонізовано римською католицькою церквою. Жанна, селянська дівчина зі сходу Франції, стверджувала, що мала видіння від Бога, у котрих їй було доручено врятувати Францію від англійського панування наприкінці Сторічної війни. Вона очолила французькі війська, і спочатку її діяльність принесла французам чимало успіхів та особисту славу самій Жанні, але потім вона почала зазнавати невдач. Орлеанська Діва воювала проти англійців на боці майбутнього короля Карла VII; була схоплена бургундцями, союзниками англійців, і 30 травня 1431 року спалена на вогнищі в Руані «за єресь, відьомство і носіння чоловічого одягу». Одразу ж після її смерті розпочався реабілітаційний процес, який проходив у Парижі та Руані в 1455–1456 роках і відновив добре ім’я Орлеанської Діви.

1929У США відбулася перша церемонія вручення "Оскарів«.

Перше вручення премії «Оскар» відбулося 16 травня 1929 року в готелі «Roosevelt» в Голівуді. До 1953 року нагородження транслювалося по радіо. Потім – по телебаченню. Перша документальна згадка імені «Оскар» відноситься до 1934 року, коли журналіст Сідней Скольські використав його, розповідаючи про Кетрін Хепберн, яка отримала статуетку в номінації «Найкраща актриса». Сама Академія стала використовувати це ім’я тільки з 1939 року.

2004українська співачка Руслана Лижичко здобуває перемогу в музичному конкурсі "Євробачення«.

У фіналі конкурсу, що відбувся 15 травня 2004 року, українська співачка набрала переможних 280 балів на підставі телеопитування, що проводилось у 36 країнах. Основна боротьба за перше місце розгорілася між Україною, Грецією і Сербією та Чорногорією, але підтримка жителів багатьох європейських країн, які високо оцінили «Дикі танці» Руслани, допомогла українці перемогти. Найвищі оцінки – 12 максимальних балів – Руслані поставили Ізраїль, Ісландія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Росія і Туреччина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus