USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

163 річниця перепоховання на Чернечій горі: у Луцьку вшанували пам’ять Великого Кобзаря

22 Травня 2024 19:40
У Луцьку біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулося урочисте вшанування Кобзаря із нагоди 163-ї річниці його перепоховання на Чернечій горі поблизу Канева. 22 травня 1861 року прах поета було привезено з Петербурга і перепоховано в Україні згідно із його заповітом.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Щоб пригадати цю подію та ще раз вшанувати видатного поета, біля його постаменту відбулося поминальне богослужіння і покладання квітів. До заходу долучилися заступник Луцького міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Вербич, представники влади області, студенти та небайдужі лучани.
Читати ще: Десята річниця бою під Волновахою: у Луцьку вшанували пам’ять полеглих волинських Героїв

Лейтмотивом заходу стали слова ведучої про те, що після російського вторгнення такі визначні дати – не просто данина пам’яті. Це нагода ще раз усвідомити себе українцями та звірити свої помисли із тим, що писав Тарас Шевченко – непохитний борець за державну незалежність.
Ім’я Шевченка для України є символом нескореності та національної гордості. Він не просто народний поет і талановитий митець, а великий патріот. Адже кожна сторінка Кобзаря – це заклик любити свій народ. Тому сьогодні ми так часто звертаємося до його творів, на які час не має впливу.
За упокій душі видатного письменника духовенство ПЦУ відслужило панахиду. Студентка Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Вікторія Курука продекламувала «Заповіт». Квіти до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку присутні поклали під супровід пісні «Думи мої, думи мої».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus