USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

18 червня: події, факти, дні народження

18 Червня 2018 00:00
18 червня громадська спілка «СПАС» вітає депутата Волиньради, керівника ТОВ «П’ятидні», члена спілки Валерія Діброву з 65-річним ювілеєм!

Щиро бажаємо, щоб Ваше життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги в скарбничку Вашої душі! Зичимо міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх Ваших добрих справах. Хай благословенною буде життєва дорога і завжди з Вами поруч крокують віра, надія і любов. Миру, Божої Вам благодаті на многії літа!

Також сьогодні відзначає день народження декан Факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Сергій Федонюк. Студенти дякують йому за професіоналізм, невтомне бажання самовдосконалюватись і спонукати до цього своїх студентів.
Сергій Федонюк
Сергій Федонюк
Сьогодні святкує день народження журналістка Ірина Юзва. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Інформаційне агентство Волинські Новини вітають її зі святом, зичать успіхів у всіх починаннях, міцного здоров’я, творчих злетів.
Ірина Юзва
Ірина Юзва
Також 18 червня вітають з днем народження Іванну Шкоду. Рідні та друзі зичать їй міцного кохання, удачі, вірних друзів, та реалізації всіх планів.
Іванна Шкода
Іванна Шкода
Цього дня святкує день народження і голова ГО «Волинський актив молоді» Валерій Стернійчук. Рідні та друзі вітають коханого чоловіка, люблячого татка і щирого друга. Бажають йому життєвих сил, творчого натхнення та реалізації всіх планів.
Валерій Стернійчук
Валерій Стернійчук
Також серед іменинників сьогодні - програміст студії «Ідейл» Микола Павлюк. Його як «найкрутішого програміста» вітають колеги, ІА Волинські Новини дякує за професіоналізм та всіляке сприяння розвитку видання. Бажаємо сімейного благополуччя, удачі та мирного неба над головою.
Микола Павлюк
Микола Павлюк
День народження сьогодні і в лучанки, екс-менеджера гурту «Ріплей» Олени Дроздової. Рідні і друзі вітають її зі святом, зичать наснаги, удачі та приємних сюрпризів.
Олена Дроздова
Олена Дроздова
День народження 18 червня відзначає розробник сайтів Юрій Академицький та бувалий квестер Луцька Олександра Говорова.

Сьогодні день народження також у волинської поетеси Волошенюк Лариси. Рідні і близькі бажають їй творчих успіхів, міцного здоров`я, любові та поваги.

ІА Волинські Новини вітає всіх іменинників і бажає міцного здоров’я, миру, достатку та успіхів у всіх починаннях.

Наша хроніка:

Минулого року на «Ягодині» дівчині, яка «везла» наркотики, освідчився прикордонник.

У 2016 році цього дня у зоні АТО перестало битись серце волинянина Олександра Мельничука.

2015 року редакція писала, що пісня українського гурту увійшла у трійку найпопулярніших композицій Польщі. Пісня українського гурту KOZAK SYSTEM вперше стала визнаним хітом у Польщі.

18 червня 2014-го Інформаційне агентство Волинські Новини писало про права мобілізовних: зарплату, відпустки, демобілізацію. Йдеться про тлумачення змін, які парламентарі внесли до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

У тому ж 2014-му про клеванський тунель кохання зняли відео. «Першовідкривачем» цієї неймовірної місцини став фотограф Сергій Делідон. Він одним із перших влаштував тут фотосесію для наречених.

Також видання публікувало 40 цікавих фактів про бандерівців, що викликають у нас посмішку, а на росіян наводять жах та паніку.

У 2013-му у топ-10 «поганих хлопців» опинився капітан «Волині» Сергій Сімінін. Йогозанесли до переліку десяти футболістів української Прем'єр-ліги, які порушують правила гри найчастіше.

Того ж 2013-го у Луцьку заборонили входити в клуб у вишиванці. Відвідувача в українській національній сорочці не пустили у заклад.

У 2012 році редакція повідомляла про бізнесмена, який заробляє на жабах. Під час проведення Євро-2012 луцький підприємець постачав столичним ресторанам жаб’ячі лапки.

Народилися:

Цього дня народилися український учений, творець української школи оториноларингологів Олександр Пучківський, український філософ, історик культури, громадський діяч на еміграції Іван Мірчук, американець, який здійснив парашутний стрибок у віці 97 років, Джордж Слейєр, український письменник Сергій Плачинда, радянський актор театру й кіно Юрій Соломін (фільми «Ад'ютант його превосходительства», «Дерсу Узала», «Звичайне диво», «ТАРС уповноважений заявити»), англійський рок-музикант і композитор Джеймс Пол Маккартні, польський політик, прем'єр-міністр Польщі в 2006-2007 роках Ярослав Качинський, польський політик, президент республіки Польща у 2005-2010 роках Лех Качинський, українська фехтувальниця, шабліста, олімпійська чемпіонка Ольга Жовнір.

Сталося:

1583Перше страхування життя. У Лондоні Ричард Мартін застрахував життя Вільяма Гібсона на суму 383 фунти.

1881Відновлення «Союзу трьох імператорів». Імператори Німеччини, Австрії і Росії підписали таємну угоду, за якою члени союзу зобов'язали не надавати підтримки жодній державі при нападі на одного з членів союзу.

1934заарештовано Романа Шухевича у зв'язку з вбивством міністра польського уряду Перацького(відплата за так звану пацифікацію). Вбивство Перацького, як покарання за пацифікацію, організувала ОУН. Степан Бандера, як Крайовий провідник ОУН, дав наказ на виконання рішення трибуналу. Акцією керував Микола Лебедь. Атентат готувався у Варшаві – Ярослав Карпинець виготовив бомбу, якою мали стратити міністра. Виконавцем вбивства призначено члена ОУН Григорія Мацейка. За версією трибуналу оунівців, він мусив підірвати себе і Перацького. 15 червня 1934 року Перацький прибув на обід до ресторану «Товариський клуб» на вулиці Фоскаль. Григорій Мацейко підійшов до нього і спробував підірвати бомбу. Коли пристрій не спрацював, він кількома пострілами смертельно поранив міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Юзва Показати IP 18 Червня 2018 11:23
Щиро дякую, колеги!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus