USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

19 червня: події, факти, дні народження

19 Червня 2018 00:00
День народження 19 червня святкує викладач Луцького національного технічного університету, кандидат мистецтвознавства Марія Назарчук.

Рідні та друзі вітають її та бажають міцного здоров'я, професійних успіхів, захоплюючих подорожей, незгасного родинного вогнища, добробуту і безмежного щастя! Хай кожен день приносить тобі радість, позитив та хороших людей!

Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження завідуючу дитячим відділенням Людмилу Кирилюк та бухгалтера Валентину Дарчик, який вони відзначають 19 червня. Колеги бажають їм міцного здоров’я, щасливого довголіття, родинного благополуччя, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує тільки приємні новини та позитивні емоції!

Колеги з приймальні народного депутата Ігоря Гузя щиро вітають Інну Крочук із днем народження. Ви мудра порадниця, подруга та крутий менеджер! Щиро бажаємо вам радості, позитиву, мирного неба та міцного здоров’я. Дякуємо, що ви у нас є!
Інна Крочук
Інна Крочук
Також цього дня відзначають день народження акторка Волинського академічного обласного музично-драматичного театру, народна артистка України Людмила Приходько, директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, доцент кафедри документознавства і музейної справи СНУ імені Лесі Українки Євгенія Ковальчук.
Людмила Приходько
Людмила Приходько
Людмила Стасюк
Людмила Стасюк
Євгенія Ковальчук
Євгенія Ковальчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає здоров’я, усмішок та оптимізму, гарних новин та мирного неба над головою.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Віссаріон, Георгій, Іларіон, Лук’ян, Сусанна, Фекла.

Наша хроніка:

Торік ІАВолинські Новини дізналося в мешканців Луцька, як вони ставляться до занять спортом і наскільки для них важливі регулярні фізичні тренування.

У 2016 завершився мистецький проект розпису муралу на будівлі Інституту мистецтвСхідноєвропейського університету імені Лесі Українки. Малюнок розташований на стіні зі сторони в`їзду до центральної частини міста. Площа малюнку складає понад 100 метрів квадратних.

У 2015 цього дня відзначив 75-річчя найбільший вищий навчальний заклад Волині, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

19 червня 2014 року ми розповідали про подорож по Закарпаттю вихованців Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», яка відбулася за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Також ми показали фоторепортаж про літо у Луцьку.

2013 року у цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині відтворять середньовічне місто. В обласному центрі Волині відбувся Міжнародний фестиваль народних промислів, традиційної культури та історії краю.

Про одне з найбільших міст Китаю читайте в матеріалі за 2013 рік у рубриці Походеньки-поїзденьки.

19 червня 2012 року археологи рятували шацький «Рай». На давньоруському городищі «Рай» і багатошаровому поселенні ранньозалізного віку, римського, ранньослов'янського, давньоруського, литовсько-польського часів у Шацьку розпочала роботу рятівна археологічна експедиція.

У 2011 році цього ж дня ІА Волинські Новини повідомляло про рейтинг найчистіших пляжів. Усім нормам відповідають курорти Словенії, Литви та Кіпру, на другому місці за якістю води серед 27 країн ЄС – Хорватія, далі йдуть Мальта, Греція та Ірландія.

Народилися:

Цього дня народилися французький математик, фізик, літератор і філософ Блез Паскаль (на його честь названа одиниця вимірювання тиску – паскаль, а також популярна мова програмування Pascal), німецький нацистський діяч Еріх Кох, болгарський письменник, автор гостросюжетних повістей Богомил Райнов («Що може бути краще за погану погоду», «Пан Ніхто»), український композитор, хоровий диригент і віртуоз-цитрист Євген Купчинський, французький кінорежисер Ів Робер («Високий блондин у чорному черевику», «Повернення високого блондина»), данський фізик, син Нільса Бора, нобелівський лауреат Оге Нільс Бор, білоруський письменник і громадський діяч Василь Биков («Мертвим не боляче», «Альпійська балада», «Сотников»), радянська акторка театру й кіно Наталія Селезньова («Іван Васильович змінює професію», «Операція «И»), сербський політик, колишній президент Республіки Сербської в Боснії Радован Караджич, радянський хокеїст Володимир Мишкін, російська, а раніше українська фігуристка Юлія Обертас, український письменник Григорій Семенчук.

Сталося:

1862У США скасовано рабство.

Зростаюча напруга між вільними Північними і рабовласницькими Південними штатами призвела до заколоту Півдня і громадянської війни, в ході якої звільнено мільйони рабів. У перший час після війни, під впливом недовіри до жителям півдня, уряд Сполучених Штатів викликало негрів до діяльної участі у виборах і в управлінні. Але незабаром виявилося, що управління, складене з менш культурних елементів, привело до збільшення в південних штатів боргів і до різного роду зловживань. З припиненням воєнного стану на Півдні і поверненням повноправності білим у приборканні штатах, вони отримали можливість до більш повного здійснення самоврядування, яким і скористалися, перш за все, для відсторонення негрів від участі в законодавчої, судової та адміністративної діяльності.

1963завершено політ радянських космічних кораблів «Восток-5» і «Восток-6» із Валерієм Биковським та Валентиною Терешковою на бортах. Терешкова стала першою жінкою, яка побувала в космосі.

До того працювала закрійницею в складальному цеху Ярославського шинного заводу. 1955 року перейшла на Ярославський комбінат технічних тканин «Червоний Перекоп». Працювала ткалею. 1960 року закінчила Ярославський заочний технікум легкої промисловості. Займалася парашутним спортом в Ярославському аероклубі. Здійснила 163 стрибки з парашутом. В загоні космонавтів від 1962 року.

16—19 червня 1963 здійснила політ у космос. Тривалість польоту становила 2 доби 22 години 50 хвилин. Політ перенесла досить важко. Це, напевно, стало однією з причин того, що наступний політ жінки в космос відбувся тільки через 19 років.

Після польоту і далі проходила підготовку в загоні космонавтів, але більшу частину часу стала віддавати громадській роботі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus