USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

2 квітня: свята, події, факти

2 Квітня 2021 00:00
2 квітня католики відзначають Велику (Страсну) п’ятницю. У світі святкують Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму і Міжнародний день дитячої книги.

В Україні відзначають День кінолога, у США – День тхора, День примирення, День арахісового масла і желе, День буріто, в Індії – День явлення Рами, в Ірані – День природи, у Таїланді – День охорони пам’яток старовини, в Аргентині – День Мальвінських островів.

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги. Датою для святкування обрали день народження Ганса Крістіана Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини. Щороку під час святкування вибирають певну тему, яка і стає лейтмотивом всіх святкових заходів. Зазвичай один із найвідоміших дитячих письменників пише послання всім дітям Землі.

Віряни сьогодні вшановують пам'ять мучениці Фотини. Вона обернула багатьох у християнську віру через що трагічно загинула – її кинули в колодязь. У народі цей день називали Фотинія Колодезниця. Вважається, що вода, взята з криниці 2 квітня, лікує від багатьох хвороб.

Іменини відзначають Олександра, Василь, Віктор, Іван, Микита, Світлана, Сергій.

Цього дня народилися італійський авантюрист, «маг», мандрівник, письменник і мемуарист Джакомо Казанова, данський письменник, поет і казкар Ганс Крістіан Андерсен, французький скульптор, автор статуї Свободи Фредерік Бартольді, французький письменник Еміль Золя, французький танцівник, хореограф і балетмейстер українського походження Серж Лифар, французький композитор, актор, режисер, письменник Серж Гінсбур, угорський футболіст Ференц Пушкаш.

Події:

1912лайнер «Титанік» вперше вийшов у море для перевірки ходових іспитів, які успішно пройшли.

1964 – Радянський Союз запустив перший космічний апарат «Зонд-1» для вивчення космічного простору і напрацювання техніки дальніх космічних польотів.

1966 – радянський супутник вперше у світі облетів Місяць.

2005 – на 85-му році життя помер Папа Римський Іван Павло ІІ, поляк за походженням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus