USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

22 листопада: події ,факти, дні народження

22 Листопада 2020 00:00
День народження 22 листопада святкує головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Михайло Бучак.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинника та зичить мирного неба, непохитного здоров'я, щастя, Божої благодаті, поваги, добробуту, світлої надії, підтримки рідних та близьких та многая літа!

День народження цього дня відзначають завідувач дошкільного навчального закладу №9 Тетяна Ковальова та голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської п’ятидесятників єпископ Михайло Близнюк, арт-критик і колекціонер Людмила Березницька, журналісти Микола Бєлов та Катерина Зубчук.
Людмила Березницька
Людмила Березницька
Катерина Зубчук
Катерина Зубчук
Редакція зичить іменинникам творчого натхнення, усмішок долі, здійснення задуманого та тільки хороших новин!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч військові, журналісти, представники влади, громадські активісти на один день стали танцівниками та взяли участь в «Осінньому балу – 2019», який відбувся у Луцьку.

Цього дня у 2018 році високі спортивні результати вихованців спортивного клубу «Воїн» відзначили на всеукраїнському рівні.

Про очистку головних каналів у Центральному парку культури та відпочинку Луцька ми розповідали два роки тому. Одночасно там тривало викладення бруківки на одній з алей та розчистка території.

У 2016 році луцька «Волинь» посіла 10-е місце в рейтингу наймолодших команд Європи. Середній вік гравців команди Волині склав 23,24 року.

Юні волиняни здобули перемогу у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Знайомі обличчя», який відбувся у Львові у 2015 році.

Народилися:

22 листопада народилися англійський підприємець, засновник першого у світі туристичного агентства Томас Кук, французький письменник Андре Жід(«Плоди землі»), французький генерал, політичний і державний діяч Шарль де Голль, радянський конструктор гелікоптерів Михайло Міль, радянський поет-пісняр, автор текстів десятків популярних пісень Микола Добронравов («Беловежская пуща», «Как молоды мы были», «Надежда», «Птица счастья», «Трус не играет в хоккей»), український промисловець і політик Валентин Ландик, італійський футболіст і тренер Невіо Скала, журналіст і телеведучий Савік Шустер, український підприємець, президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс, український живописець Микола Хрусталенко, німецький тенісист Борис Беккер, українська легкоатлетка Наталія Сидоренко-Тобіас, американська кіноакторка і співачка Cкарлетт Йоханссон («Острів», «Ще одна з роду Болейн», «Чорна орхідея»), український скрипаль Валерій Соколов.

Сталося:

1708 — РПЦ, з ініціативи Петра І, проголосила анафему гетьману Івану Мазепі, яка, попри майже трьохсотлітню давність та неправомірність накладення і досі вважається Московським партіархатом легітимною.

1906 — у Російській імперії почалася аграрна Столипінська реформа.

1975 — В Іспанії відновлено монархію — після смерті диктатора Франсиско Франко влада в країні перейшла до призначеного ним спадкоємця, 37-річного принца Хуана Карлоса Бурбона, котрий цього дня став королем Іспанії.

1990 — 65-річна Маргарет Тетчер оголосила про свою відставку з поста прем'єр-міністра країни.

2004 — початок Помаранчевої революції.

2005 — указом Президента Віктора Ющенка в Україні 22 листопада проголошено Днем Свободи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus