USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

23 листопада: події, факти, дні народження

23 Листопада 2020 00:00
23 листопада день народження святкують Олеся Степанюк, волонтер Наталія Толмачова, волинський спортсмен-важкоатлет Ігор Зимонін.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом та зичить міцного здоров'я, радості, натхнення, енергійності, наполегливості у досягненні мети, щирих посмішок, позитиву, вдалих днів, удачі та оптимізму! Хай життя дарує безліч приємних зустрічей, незабутніх подій, яскраві емоції та відчуття!
Олеся Степанюк
Олеся Степанюк
Ігор Зимонін
Ігор Зимонін
Наталія Толмачова
Наталія Толмачова
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

А 87 років тому в Горохові народився легендарний гандбольний тренер Олександр Баламут. У рідному місті він створив справжню «фабрику зірок» ручного м'яча — п'ятнадцять майстрів спорту та понад сто вихованців волинського наставника свого часу входили до збірних СРСР та УРСР. За заслуги перед малою Батьківщиною Олександр Баламут удостоївся звання «Почесний громадянин Волині». Помер легендарний спортсмен 10 листопада 2009 року.

За православним календарем 23 листопада іменини відзначають Олександр, Олексій, Ганна, Борис, Георгій, Денис, Єфрем, Іван, Костянтин, Михайло, Нестір, Микола, Ольга, Орест, Петро.

Наша хроніка:

Торік цього дня від Театрального майдану до замкової площі у Луцьку пройшла скорботна хода, а також відбулося віче, приурочене вшануванню пам’яті жертв Голодомору в Україні.

«Моя мрія – центр міста з тролейбусами і без маршруток. Головне – це, звісно, екологічне питання, здоров’я наших лучан», – наголошував у 2018 році директор ЛПЕ Володимир Пуц.

У 2017 волинська «Солідарність» отримала нового депутата в обласній раді, ним став Валентин Кошельник. Він зайняв місце Олега Куха, який став головою Любешівської ОТГ.

У 2016 цього дня у Любомлі заклали капсулу та освятили фундамент нового храму.

У 2015 рокі консул РП у Луцьку Кшиштоф Савіцкі став лауреатом української премії.

У 2014 році редакція розповіла історію одного бійця: його лишили помирати, а він - вижив. Волнський Герой - один із тих, кому пощастило повернутися з війни.

у 2013 році у цей день редакція показала інтерактивну карту мітингів у світі на підтримку України.

У 2012 році назвали ТОП-10 країн, в яких найкраще народитися. Видання «Economist Intelligence Unit» склало рейтинг найбільш сприятливих країн для народження дитини в 2013 році.

Також цього дня вчері розповіли, що обійматися - корисно. Тож не відмовляйте собі у приємностях. Детальніше читайте ТУТ.

У 2011 році видання розповідало, як з «Лади» зробили лімузин. В елегантний автомобіль перебудував «Ладу-1200» угорський дизайнер Аттіла Хорват.

Народилися:

23 листопада народилися український авіаконструктор Олександр Івченко, радянський дитячий письменник Микола Носов («Пригоди Незнайка та його друзів», «Незнайко на Місяці»), український фотограф, військовий фотограмметрис Микола Сеньковський, австралійський тенісист Льюїс Хоад, український підприємець і політик Євген Шаго, український шахіст Вереслав Ейнгорн, український спортсмен, олімпійський чемпіон Віктор Погановський, французький кіноактор Венсан Кассель («13 друзів Оушена», «Багряні ріки», «Посланниця: Історія Жанни д'Арк»), український футболіст Дмитро Льопа, американська акторка Майлі Сайрус («Ханна Монтана»).

Сталося:

1917 — О. Нємітц направив телеграму Генеральному Секретарю військових справ УНР про визнання флотом влади УНР.

1938 - Карпатська Україна отримала автономію у складі Чехо-Словаччини.

1956 — перший день змагань XVI Олімпіади в Мельбурні (Австралія). Радянський стаєр Володимир Куц виборов золото.

1963 — в Далласі сталося одне з найгучніших вбивств ХХ століття. Лі Харві Освальд застрелив президента США Джона Фіцджеральда Кеннеді.

1996 — офіційне закінчення війни в Чечні. Тодішній президент Росії Борис Єльцин підписав указ про виведення близько 6 тисяч російських військових з території Чечні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus