USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

24 лютого: події, факти, дні народження

24 Лютого 2018 00:00
24 лютого найщиріші вітання від друзів, колег, рідних, близьких та й просто тих, хто пишається своїм краянином, - для блогера Олександра Барабошка, більш відомого українцям як Krus. Його знають в сфері IT, в політиці, його читають тисячі наших земляків, його блоги, записи в соціальних мережах, яким характерна простота і дотепність, читають і закордоном, роблячи висновки про те, що відбувається в нашій країні.

Луцька міська організація ветеранів війни, збройних сил, праці України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації «ПАТ Гнідавський цукровий завод» Валентину Пилипівну Грому. Бажаємо здоров’я, сімейного благополуччя, активного довголіття та Божого благословіння!
Валентина Грома
Валентина Грома
Також сьогодні день народження відзначають журналіст Роман Жижара, командир Добровольчого Українського Корпусу Правий сектор Волинь Віталій Ковальчук, керівник Горохівського осередку громадсько-патріотичної організації «Тризуб» імені Степана Бандери Олена Ковтун та директор Луцького педагогічного коледжу, заслужений працівник освіти України Петро Бойчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, достатку й удачі. Нехай кожен день приносить вам гарні новини й хороших людей!
Роман Жижара
Роман Жижара
Віталій Ковальчук
Віталій Ковальчук
Олена Ковтун
Олена Ковтун
Петро Бойчук
Петро Бойчук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік до Луцька завітали «Антитіла» - привезли новий альбом «Сонце».

У 2016 ми розповідали про волонтера із села Гірка-Полонка Тараса Моколюка, який разом з іншими однодумцями виготовляв «буржуйки» для українських вояків на передову.

У 2015 цього дня покриття для футбольного поля на місці кінноспортивної школи по вулиці Глушець обіцяла надати Федерація Футболу України

2014 року волинянин став лауреатом престижної міжнародної премії. Відомий письменник, журналіст, громадський діяч з Волині Іван Корсак став лауреатом премії імені Леоніда Глібова за 2014 рік.

Також у цей день у Луцьку попрощалися із загиблим на Майдані Василем Мойсеєм. Провести в останню путь загиблого волинянина прийшли згідно з різними оцінками від 20 до 25 тисяч людей.

Дивіться також репортаж про статки Пшонки. Стародавні ікони та картини, викрадені Євангелії, мощі Святих у кабінеті, яйця Фаберже по всьому будинку, колекція холодної зброї, численні нагороди, портрети Пшонки та Януковича, а також багато-багато іншого, - фото та відео цього багатства оприлюднив у власному блозі Євген Чубук.

У 2013 році Волинські Новини писали про 70-річного волинянина, який виготовляє диво-конструкції. Чоловік майструє вітрильники на ковзанах - буєри.

А у 2012 році унікальну колекцію ляльок-мотанок представила у Луцьку відома львівська майстриня Оксана Смерека-Малик.

Народилися:

Цього дня народилися італійський гуманіст і філософ Джованні Піко Делла Мірандола, німецький філолог і казкар Вільгельм Грімм, радянський льотчик, Герой Радянського Союзу Михайло Громов, радянський кінорежисер Олександр Роу («Василиса Прекрасна», «Кощій Безсмертний», «Морозко»), українська художниця, народний художник СРСР, Герой України Тетяна Яблонська, український громадський і політичний діяч, письменник Іван Липа, український вояк і публіцист, ідеолог УПА Петро Федун, український танцюрист, багаторічний артист ансамблю Вірського Григорій Чапкіс, французький композитор, піаніст, співак й аранжувальник Мішель Легран (написав музику до фільму «Шербурзькі парасольки»), радянська співачка Майя Кристалінська, український співак-бард, поет і виконавець своїх пісень Станіслав Щербатих (Тризубий Стас), французький автогонщик, чотириразовий чемпіон світу з автогонок у класі «Формула-1» Ален Прост, американський інженер і підприємець, комп'ютерник-новатор, засновник компанії Apple Computer Стів Джобс, український актор театру й кіно, телеведучий, заслужений артист України Володимир Горянський, український письменник Іван Лучук.

Сталося:

1881 - розпочалось спорудження Панамського каналу.

1887 – уперше встановлено телефонний зв'язок між Парижем і Брюсселем.

1918 – у Таллінні проголошена Естонська демократична республіка.

1919 – уряди України й Польщі підписали угоду про перемир'я.

1938 – з'явилася у продажу зубна щітка зі щетиною з нейлону.

1942 – почало мовлення радіо «Голос Америки» німецькою мовою.

1961 – урочисте відкриття аеропорту Орлі у Парижі, названого на честь Григора Орлика – українського політичного діяча й одночасно видатного французького дипломата, генерал–поручика, польного маршала і графа Франції. Він у свою чергу є сином гетьмана України Пилипа Орлика.

1973 – в СРСР уперше вийшла в ефір телепрограма «Очевидне – неймовірне» з ведучим Сергієм Капіцею.

1985 – останні вибори до Верховної Ради союзних і автономних республік, а також до місцевих Рад народних депутатів.

2002 – через 50 років (!) збірна Канади знову стала олімпійським чемпіоном, перемігши у Солт-Лейк-Сіті у фіналі шведів – 5:2. Закриття Олімпіади-2002.

2008 – Фідель Кастро офіційно подав у відставку з поста голови уряду Куби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus