USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

27 грудня: дні народження, події, факти

27 Грудня 2016 00:00
День народження 27 грудня відзначають колишній народний депутат України, волинянин Віктор Олійник та журналіст Катерина Талашук (на головному фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає здоров’я, миру і достатку.

Нехай кожен день буде сповненим приємними сюрпризами та гарними новинами. Миру, злагоди та добробуту вашим родинам!
Віктор Олійник
Віктор Олійник
Цього дня виповнюється 81 рік з дня народження відомого на Волині журналіста, багаторічного головного редактора газети «Волинь» Полікарпа Шафети, який помер 27 листопада 1996 року.

За православним календарем 27 грудня іменини відзначає Микола.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку відбулося дивовижне шоу магії та ілюзії.

У 2014 році видання розповідало про те, що волинських священиків перекваліфіковують на військових психологів. В Україні відбувся перший міжнародномуий тренінг «Роль священика на війні».

У 2013 році у Луцьку презентували життєствердні картини. Лучанам показали виставку малярства художника із сакральним світобаченням Віктора Швеця та каталог робіт митця.

Про 13 головних міжнародних подій року редакція писала у 2012 році.

Про унікальні ялинки на Волині читайте ТУТ. У 2011 році видання писало про виставку ялинок, які вражають своєю красою і неповторністю.

Народилися:

27 грудня також народилися німецький астроном, що відкрив закони руху планет, Йоганн Кеплер, український гетьман Богдан Хмельницький, український історик Микола Бантиш-Каменський, французький хімік і бактеріолог, основоположник сучасної мікробіології та імунології Луї Пастер, англійський учений, засновник аеродинаміки Томас Кайлей, бандурист-віртуоз Василь Ємець, українська балерина і педагог Антоніна Васильєва, український науковець Василь Маркусь, український педагог Євгенія Кучеренко, український письменник-прозаїк Петро Гандзюра, кобзар-диригент Володимир Божик, український актор Віталій Розстальний, радянська гімнастка, 9-разова олімпійська чемпіонка, найбільш титулована спортсменка світу Лариса Латиніна, німецька кіноакторка Марлен Дітріх, французький актор Жерар Депардьє, українська співачка Альона Вінницька.

Сталося:

1929 — Сталін проголошує політику «ліквідації куркульства як класу».

1932 — Постанова ЦВК і РНК СРСР про введення в СРСР єдиної паспортної системи та «обов'язкового запису паспортів». Селяни паспортів не отримали, через що фактично перетворилися на кріпаків; з'явився додатковий привід для переслідування мандрівних кобзарів.

1932 — В розпал Великої депресії в Нью-Йорку відкрився найбільший у світі театр мистецтв «Radio City Music Hall», розрахований на 5945 місць.

1945 — У Нью-Йорку представники 28 країн підписали угоду про створення Міжнародного валютного фонду. Перші фінансові операції МВФ розпочав 1 березня 1947 року.

1959 — Від семи поштовхів землетрусу на півночі Туреччини загинуло більше 50 тисяч чоловік, сотні тисяч жителів провінцій Ерзінджан, Сівас і Самсун втратили житло і протягом всієї зими потерпали від лютих морозів, що часом досягали 30-ти градусів.

1978 — Король Іспанії Хуан Карлос I після національного референдуму затвердив нову демократичну Конституцію — першу за попередні 50 років.

1979 — Радянські військовики вбили президента Афганістану Хафізулу Аміна.

1979 — За рішенням керівництва СРСР 75-тисячний контингент радянських військ увійшов на територію Афганістану.

2008 — Під кодовою назвою «Литий свинець» в Секторі Газа почалась антитерористична військова операція ізраїльської армії проти ХАМАСу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
колега Показати IP 27 Грудня 2016 06:55
Катерина - красуня! Крапля вранішньої роси на пелюстці хризантеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus