USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

27 липня: свята, події, факти. День народження гамбургера та отримання інсуліну

27 Липня 2021 00:00
У цей день світ відзначає День п’яти випадкових зустрічей і День народження гамбургера.

У Фінляндії – День соні, у США – День перемир’я ветеранів Корейської війни, День шотландського віскі, День прогулянки з домашніми рослинами, День крем-брюле, День ходьби на ходулях, День подяки волинці, у В’єтнамі – День пам’яті жертв на Острові Саба – Карнавальний понеділок, у Пуерто-Ріко – День Хосе Сельсо Барбоси, на Філіппінах – День Церкви Христа.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Іларій, Іван, Іраклій, Юст, Костянтин, Никодим, Микола, Онисим, Петро, Степан та Федір.

Народилися:

27 липня народилися французький письменник і драматург Александр Дюма-син, російський і український письменник Володимир Короленко («Сон Макара», «Сліпий музикант», «Діти підземелля»), американський письменник, журналіст, громадський діяч Теодор Драйзер («Сестра Керрі», «Фінансист», «Титан»), італійський поет, лауреат Нобелівської премії Джозуе Кардуччі, церковний і культурно-освітній діяч Никанор Абрамович, генерал-хорунжий Армії УНР Євген Гамченко, англійський авіаконструктор, творець першого у світі реактивного пасажирського літака «Комет» Джеффрі Де Хавілленд, український письменник, журналіст, публіцист, громадський діяч Ярослав Галан, російський актор, народний артист СРСР Микола Черкасов (виконавець головних ролей у фільмах «Олександр Невський», «Іван Грозний», «Дон Кіхот»), польський громадський діяч і публіцист Єжи Ґедройць, радянська шахістка, міжнародний гросмейстер, друга чемпіонка світу серед жінок Людмила Руденко, радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, Герой Радянського Союзу Микола Кузнєцов, російський музикант, лідер панківської групи «Сектор газа» Юрій Клинських (Хой), парагвайський футболіст, голкіпер Хосе Луїс Чилаверт, македонський футболіст, нападник «Наполі» Горан Пандєв.

Події:

1147 – Климентія Смолятича обрали митрополитом руської (української) церкви.

1586 – англійський мореплавець Волтер Релі вперше завіз в Королівство Англія тютюн із американської колонії у Вірджинії.

1606 – в Порт-Роялі засновано першу в Канаді постійну французьку колонію.

1656 – філософа Б. Спінозу відлучили від єврейської громади і вигнали зі свого дому в Амстердамі за єретичні погляди.

1672 – гетьман Петро Дорошенко розбив військо Речі Посполитої біля Четвертинівки.

1694 – актом парламенту заснований Банк Англії.

1830 – у Франції почалася Липнева революція

1890 – застрелився голландський художник Вінсент ван Ґоґ.

1900 – американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Гейвен продав перший гамбургер.

1921 – Фредерік Грант Бантінг виступив з доповіддю про отримання інсуліну.

1936 – створено Інститут історії України.

1974 – Президент США Річард Ніксон звинувачений у перешкоді правосуддю, після того як він відмовився віддати плівки з інформацією, повязаною з вотерґейтським скандалом.

1991 – У Києві створено Спілку офіцерів України.

2002 – «Скнилівська трагедія» (під час авіашоу на Скнилівському летовищі (Львів) зазнав катастрофи літак Су-27, вбивши 77 і поранивши понад 400 людей), найбільша в історії катастрофа на авіашоу.

2006 – Intel представив перший процесор лінійки Core 2.

2012 – відкрилися XXX Літні Олімпійські ігри в Лондоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus