USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

9 грудня: події, факти, дні народження

9 Грудня 2016 00:00
День народження 9 грудня відзначають депутат Волинської облради Олександр Пирожик (на головному фото) та заслужений працівник культури України Георгій Максименко.

Крім того, 9 грудня святкує день народження найкращий тато та дідусь – Олександр Сергійович Дудін! Його щиро вітають донька Жанна, зять Олег, онучки Єлизавета та Анна і бажають міцного здоров'я, позитиву, успіхів та мирного неба над головою.
Олександр Дудін
Олександр Дудін
Також сьогодні святкує свій день народження луцький майстер-перукар Ірина Чабан. Клієнти дякують їй за майстерну роботу, бажають більше позитиву, натхнення та професійних успіхів.
Ірина Чабан
Ірина Чабан
Сьогодні відзначає 85-річний ювілей відомий волинський самодіяльний композитор, поет і хоровий дириґент Олександр Пилипович Каліщук, автор уславленої пісні «Волиняночка», заслужений працівник культури України (1992), кавалер орденів «За заслуги» ІІІ ступеня (2009) і апостола Іоанна Богослова І ступеня Української Православної Церкви (2015), ювілейної медалі «20 років Незалежності України» (2011), Почесний громадянин міста Нововолинська.

Наснаги Вам, натхнення, міцного здоров'я, сімейної злагоди й добробуту та довгих літ життя!
Олександр Каліщук
Олександр Каліщук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить здоров'я, добра й достатку. Мирного неба, сильної віри і здійснених мрій.

Сьогодні – Міжнародний день боротьби з корупцією.

Наша хроніка:

Торік ми повідомляли, що найбільше цікавило волинян в інтернеті.

У 2014 році цього дня культурне об'єднання "100 Вт" започаткувало новий проект.

2013 року у цей день видання інформувало, що на Волині розкопали поселення ранніх слов'ян. Археологи виявили та дослідили нову пам’ятку в басейні річки Західний Буг – поселення ранньослов’янського часу початку VI століття та ІХ-Х століть.

Окрім того, у художньому музеї знайшли унікальний артефакт. Під час реконструкції Художнього музею у Луцьку розкопали унікальну пічну систему в людський зріст.

У 2012 видання писало, щоу Луцьку відкрилася фабрика подарунків. Тоді в обласному центрі Волині запрацювала Фабрика святого Миколая, де збирали подарунки для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

9 грудня 2008 в Луцьку відкрили перший в Україні джазовий клуб. Джазмен Олег Баковськийоб’єднав поціновувачів джазового мистецтва у Волинську обласну громадську організацію «Луцький джаз клуб».

Окрім того, в цей день видання показало топ сенсаційних археологічних знахідок року. Підбірку дивіться ТУТ.

Народилися:

9 грудня народилися український письменник, церковний і громадський діяч Данило Туптало, французький хімік, який визначив склад природного газу, Клод Бертолле, американський кіноакторКерк Дуглас, український письменник, етнограф, мовознавець, перекладач Борис Грінченко, український літературознавець Микола Плевако, український громадський i культурний діяч, меценат, теоретик i практик сільського господарства Євген Чикаленко, український письменник і громадський діячМихайло Глібовицький, український поет і перекладач Борис Тен, патріарх Київський і всієї УкраїниВолодимир Ярема, американський актор, продюсер і режиссер Джон Малкович (знімався у фільмах «Ред», «Підміна», «Бути Джоном Малковичем», «Повітряна тюрма» та ін.), журналіст, багаторічний учасник інтелектуальних ігор, політичний консультант Анатолій Вассерман, композитор, народний артист України, автор багатьох широковідомих пісенних творів Остап Гавриш («На Україну повернусь!», «А липи цвітуть»), український дизайнер одягу Лілія Пустовіт, український футболістМаксим Коваль.

Сталося:

1842 — в Англії випущена перша різдвяна листівка.

1842 — у Петербурзі відбулася прем'єра опери Михайла Глінки «Руслан і Людмила».

1909 — створений футбольний клуб «Боруссія» (Дортмунд).

1917 — у Криму створений курултай, вищий орган кримських татар.

1918 — Директорія УНР ухвалила постанову про скасування законів гетьманського уряду в галузі робітничого законодавства й відновила закон про восьмигодинний робочий день.

1968 — у Сан-Франциско на професійній конференції Дуглас Карл Енгельбарт вперше публічно продемонстрував винайдені ним або в його лабораторії комп'ютерну мишу і гіпертекст.

1992 — у Національній академії наук США відбулася презентація Міжнародного наукового фонду для підтримки вчених колишнього Радянського Союзу (Фонд Сороса). 2004 — набрали чинності ухвалені Верховною Радою України закони про зміни до Конституції та особливості проведення голосування 26 грудня на виборах президента України.

2007 — в Ялті відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку.

2011 — заявила про закриття українська студія GSC Game Publishing, яка розробила відомі ігри S.T.A.L.K.E.R. i Козаки. S.T.A.L.K.E.R. 2, проект компанії GSC Game World, був заморожений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus