USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Арештували партію бронежилетів, які хотів незаконно збути посадовець Підгайцівської громади

27 Квітня 2022 11:48
Cуд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль, які були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем Підгайцівської територіальної громади Луцького району гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Слідство вважає, що бронежилети, каски та інші товари вартістю 18 тисяч доларів США, ввезені на митну територію України як гуманітарна допомога, незаконно збували.

Триває досудове розслідування. Встановлюються особи усіх причетних до злочинних схем.

Раніше СБУ заблокували незаконний збут партії бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України як гуманітарну допомогу. Загальна вартість продукції становила 18 тисяч доларів. Чоловіка, який продавав каски та бронежилети, звати Микола Король. Він донедавна очолював відділ благоустрою в Підгайцівській ОТГ.
Санкцією ч.3 ст.201-2 КК України за незаконне використання з метою отримання прибутку під час воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Валентина Показати IP 27 Квітня 2022 17:34
За таке у військовий час треба зразу розстрілювати.
Соломія Показати IP 27 Квітня 2022 23:56
А чому Коля не в СІЗО? А чому будинок не арештований? Може ще за цигарки треба нову кримінальну справу відкрити які возив по Європі ?
ооо Показати IP 28 Квітня 2022 14:13
А коля не в СІЗО, бо захищають його два моцні адвокати з Києва, які відмазують таких гнид, що торгують гуманітаркою та алкашів, що їздять п'яні, щоб авто їхнє не відібрали на війну та ще всяких "хороших" людей, які мають гроші. І на жаль коля маленька ланка в цій цепочці. Є ще Божий суд, і їх, як глибоко віруючих людей БОГ покарає по їхніх ділах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus