USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авіакатастрофа в Індонезії: назвали причину падіння рейсу SJ182

22 Січня 2021 18:15
Після розшифровки даних бортового самописця рейсу SJ182, піднятого з дна моря, слідчі виявили, що незадовго до катастрофи у літака відмовила система подачі палива в один з двох двигунів. Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на інформацію попереднього розслідування, відзначає УНН.

Згідно з інструкцією, цей двигун потрібно було відключити. Літак Boeing 737 може летіти і на одному двигуні, а пілоти літака обов’язково тренуються для здійснення таких польотів. Але з незрозумілих поки що розслідуванню причин досвідчені пілоти індонезійського літака порушили інструкцію і спробували відновити подачу палива. У цей момент керування літаком було дуже складним через велику різницю в тязі двигунів, а пілоти могли відволікатися від нього, займаючись двигуном.

Також через різницю в тязі міг відключитися автопілот. Експерти з безпеки заявили виданню, що якщо автопілот раптово вимкнувся, то аеродинамічні сили могли змусити індонезійський літак опустити ніс і почати зниження, яке і призвело до падіння в море.

За словами джерела, знайомого з ходом розслідування авіакатастрофи, це один з головних сценаріїв, який досліджують слідчі.

Інше джерело повідомило, що в ході попереднього польоту літака, що розбився у пілотів виникла аналогічна проблема з автоматом тяги. Але ця подія не була зареєстрована належним чином в журналі обслуговування літака. Прессекретарка авіакомпанії від коментарів на даний момент відмовилася.

Як повідомлялося, пасажирський літак, який летів з Джакарти в Понтіанак, 9 січня зник з радарів. Згодом в Яванському морі знайшли його уламки та тіла людей. На борту перебували 62 пасажири, ніхто не вижив. Рятувальники вже знайшли 2 чорні скриньки літака. Літак розбився при падінні у воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus