USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бандуристки з Луцька збирали гроші для ЗСУ на закордонних гастролях

28 Листопада 2022 23:23
Учасниці народного вокально-інструментального тріо «Лелія» повернулися із гастрольного турне «З Україною в серці».

Про це вони розповіли Суспільному.

Бандуристки Ольга Чуріна, Олена Богдан-Опейда, Леся Старенкова із культурно-мистецького центру «Красне» побували у Чехії й Польщі, де збирали гроші для Збройних сил України.

«Звичайно, не всі розуміли, про що ми співаємо. Ми намагалися донести слухачу суть наших творів. У нас був відеоряд підготовлений до кожної пісні», – розповідає бандуристка Олена Богдан-Опейда.
У репертуарі тріо «Лелія» – народні, історичні пісні та твори на слова Тараса Шевченка. На завершення концертів бандуристки виконували пісню гурту «Еней» «Біля тополі» – як реквієм за загиблими захисниками і захисницями України.

Читати ще: Подарували світло: музиканти гурту «Скай» виступили в Луцьку з благодійним концертом. Фото

У Польщі бандуристки грали та співали на благодійному концерті. Його організували на підтримку українських військових.

«Задоволена тим, що ми привезли людям краплиночку країни, її історію. Я дуже хотіла, щоб люди знали, що зараз відбувається в Україні», – каже бандуристка Леся Старенкова.
Під час заходу учасниці тріо «Лелія» зібрали понад 11 тисяч гривень. Гроші планують передати на купівлю генератора та Starlink для двох хлопців-бандуристів, які навчалися у Луцькій музшколі імені Фридерика Шопена, а нині обоє на фронті, каже Ольга Чуріна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus