USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Батальйон «Луцьк»: на варті порядку та готовий дати відсіч ворогу

2 Квітня 2022 14:57
Добровольче формування оперативного реагування «Луцьк» з часу створення налічує понад 8 тисяч учасників. Більшість з них мають військовий досвід.

Народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця з початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну активно допомагає не лише мешканцям постраждалих регіонів, а й дбає про безпеку на Волині. Наразі завдяки народному депутату добровольці забезпечені не лише амуніцією, а й необхідною зброєю, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«У Луцьку був створений добровольчий батальйон «Луцьк», вперше в Україні. Розроблена документація, підписані всі документи, ми цим всім займалися на вищому рівні. Батальйон повністю забезпечений усією зброєю для зупинки танків, БТРів, роботи з особистим складом, якщо з’являться тут білоруси чи росіяни, адже не можна це виключати. Луцьк, я переконаний, захищений на 100% від сухопутної операції. Чи захищений він з неба – ні», - наголосив Ігор Палиця.

Читати ще: Не лише озброєні, а й захищені: Ігор Палиця закупив для батальйону «Луцьк» майже сотню бронежилетів та засоби зв’язку на понад 2 млн

Як повідомив командир добровольчого батальйону «Луцьк» Олександр Тиводар, наразі добровольці патрулюють та всі перебувають у повній бойовій готовності.

«Наразі ситуація на білоруському кордоні, яка є у зоні відповідальності сил тероборони та ЗСУ, не змінилася. Збройні сили Білорусі стоять на своїх позиціях, ми стоїмо на своїх, чекаємо їх нападу. Але ситуація контрольована. Ми зможемо відбити цей напад, якщо він буде», - запевняє він.

Читати ще: «Розпочато відлік кінця Росії»: Ігор Палиця про загрозу з боку Білорусі, корупцію на гуманітарці і церкви Московського Патріархату

Завдяки злагодженій роботі влади на всіх рівнях діяльність добровольчого формування є гарним прикладом для всієї країни того, як потрібно організуватись на місці для захисту своєї території від окупанта.

«Нашому підрозділу допомагають на всіх рівнях. Від міського голови, голови облради, депутатів різних рівнів. Але є, як я кажу, «батьки-засновники» нашого підрозділу, зокрема, депутат Верховної Ради Ігор Палиця. Завдяки йому всі наші потреби забезпечені. Амуніція, спорядження, різне забезпечення ми отримали завдяки злагодженій роботі і під його керівництвом», - наголошує командир батальйону «Луцьк».
Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Допомога добровольцям від нардепа надходить постійно. Як каже Олександр Тиводар, волиняни захищені від ворогів, якщо вони все ж надумають перетнути кордон на Волинському напрямку.

Нагадаємо, 1 березня у Луцькій міській територіальній громаді для підтримки безпеки та порядку, виконання бойових завдань з оборони міста й сіл створено батальйон оперативного реагування «Луцьк». На той час громадське формування «Варта порядку» мобілізувало підрозділ з півтори тисячі підготовлених, злагоджених, озброєних та з бойовим досвідом бійців, з яких і утворили батальйон оперативного реагування. А очолив його керівник ГФ «Варта порядку», військовий з досвідом, підполковник Олександр Тиводар. Наразі формування налічує вже понад 8 тисяч осіб.

Читати ще: «Тримаємо оборону»: батальйон «Луцьк» нараховує вже понад 8000 добровольців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 2 Квітня 2022 15:49
Захист з неба- це проблема!
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2022 18:21
Сьогодні біля 14:00 біля вул. Кравчука на Варшавському ринку ходить між рядами особа в різнокаліберному камуфляжі з калашом без магазину. Це норма для Луцька? Чи як в дамбасе хто з калашом той держава.
вася Показати IP 3 Квітня 2022 10:11
а проблема в чому , що в різнокаліберному камуфляжі чи що з калашом( розрядженим) він же не ходить бухий з калашом і не хуяре куди попало . А всім критикам які дуже розбераються в камуфляжах і тд.. завжди є можливість допомогти купити однострой або долучитись до ЗСУ, а не піздіти. умніки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus